Google

Piață agroalimentară modernă la Miclești

Written on:iulie 23, 2020
Comments
Add One

Criza sanitară și cea economică de după sau în același timp cu prima, bâlbâielile guvernului Orban 2 și un sfert lovesc din plin în dezvoltarea comunităților locale. Deștepții de la guvern au tăiat masiv din banii de investiții pentru că programele de finanțare au fost inițiate de guvernul PSD. O tâmpenie, dar așa înțeleg analfabeții din fruntea țării să conducă România.

Cu toate aceste piedici, printr-o corectă administrare a fondurilor avute la dispoziție, dar și cu fonduri europene, care încă mai vin, până când se va vedea, multe comunități locale din Moldova reușesc să realizeze investiții necesare în această zonă dezavantajată sau chiar tăiată uneori de la fonduri de către guvernele de dreapta.

La Miclești, în județul Vaslui, se contruiește o piață agroalimentară modernă printr-un proiect cu fonduri europene. „E un proiect prin Grupul de Acțiune Locală. Comuna și zona au nevoie de această piață. Va fi o piață modernă realizată la standardele de azi”, spune primarul comunei Miclești, Doru Agafiței.

Frumusețea comunei Miclești vine de demult și se întinde până în prezent grație investițiilor reușite de administrația locală condusă bine de primarul Doru Agafiței. E clar că dezvoltarea comunităților locale este strâns legată de vrednicia oamenilor din frunte. La Miclești, s-a întâmplat cândva un accident. A ieșit primar un liberal analfabet care a știut doar să fure din banul public. A rezistat cu chiu cu vai 4 ani, iar după a primit în dar niște condamnări penale, pentru înaltele lui fapte de patriotism local. Oamenii au înțeles greșeala făcută și au ales apoi în frunte un primar care le cunoaște nevoile și-i sprijină în orice împrejurare, un om care vrea să lucreze pentru dezvoltarea întregii zone. Așa se face că acum se ajunge pe drum de asfalt până în satul Popești, din drumul național. Este o investiție necesară acestui sat situat la câțiva kilometri de drumul național Vaslui-Iași. Apoi în satul Chircești s-a rezolvat problema aducțiunii cu apă. Acestea sunt doar câteva investiții mari pe care primarul Doru Agafiței le-a reușit în comuna Miclești.

Cu astfel de oameni vrednici se dezvoltă comunitățile din Moldova nu cu mincinoși care doar promit ca apoi să se țină de „bișnițuri” personale. Vom reveni cu un reportaj din comuna Veronicăi Micle și a altor mari personalități ale României.

Leave a Comment