Marele proiect de apă și canalizare în tot județul Vaslui a intrat într-o nouă etapă. Au venit la rând comunele Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni și Ferești. Contractul pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni și Ferești se ridică la peste 107 milioane de lei.
La finalul anului trecut județul Vaslui a primit de la Moș Crăciun peste un miliard lei pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în județ. La finalul lunii martie anul acesta, patru comune din apropierea Vasluiului au primit un mărțișor în valoare de peste 100 milioane lei. „Aquavas S.A. a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pe 23 decembrie 2022, contractul de finanțare în valoare de 1.110.508.580,85 lei inclusiv TVA, care asigură finanțarea investițiilor prevăzute în etapa I POIM aferente proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui”, se precizează într-un comunicat de presă dat publlicității de Aquavas Vaslui.
Contractul de execuție pentru lucrările de apă și canalizare în comunele Muntenii de Sus, Tanacu, Ferești, Văleni a fost semnat pe 23 martie 2023. Lucrările prevăzute în contractul semnat în martie înseamnă rețele de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Muntenii de Sus și Satu Nou, Tanacu și Benești, Văleni și Moara Domnească, Ferești.
De menționat este că autoritatea județeană a făcut demersurile necesare pentru a obține finanțarea necesară înființării, acolo unde este cazul și modernizării rețelelelor de apă și canalizare în tot județul Vaslui. Toți locuitorii județului Vaslui vor avea apă la robinet, iar canalizarea se face în aglomerări cu peste 2.000 de locuitori. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vaslui. Proiectul regional se derulează pe etape. Lucrările în cele patru comune menționate mai sus vor fi făcute de o asociere de firme. SC Nomis 2003 SRL este liderul asocierii. Despre această companie, care a „prins” lucrări în multe comune ale județului Vaslui, se spune că a mai dat și „peste cap” anumite investiții, cel mai bun exemplu fiind la Bârlad unde se lucrează cam după ureche, în opinia unor specialiști. Toți cei implicați în acest proiect și-au exprimat încrederea că lucrările vor fi realizate conform angajamentelor asumate prin contractul de execuție. Așa să fie, dar este de menționat aici că au lucrat unii în Vaslui care spuneau că sunt „nemți” și s-a văzut cât de „nemțește” a fost calitatea lucrării! Pe parcursul derulării contractului vom urmări în ce fel Nomis își îndeplinește obligațiile.