Google

Peste 69.500 ţigarete de contrabandă confiscate şi trei persoane reţinute

Written on:octombrie 4, 2014
Comments
Add One

tigari pol cainePoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat 69.540 ţigarete marca Rothmans Blue ce urmau a fi introduse in ţară  de către trei cetăţeni din Republica Moldova.

In data de 01 octombrie a.c., in jurul orei 23.10, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora care desfăşurau o misiune specifică cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii au observat pe direcţia localităţii de frontieră Măcăreşti, trei persoane care transportau şapte colete voluminoase.

In scurt timp la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiaşi sector care a procedat la interceptarea persoanelor, insă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, au abandonat coletele şi au incercat să fugă in vegetaţia din zonă.

In urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au reţinut persoanele şi au stabilit că acestea sunt cetăţenii din R. Moldova, Marcel D., Ion J. şi Alexandru  C., cu varste cuprinse intre 28 şi 22 de ani.

Lucrătorii noştri au mai stabilit faptul că Marcel D. a trecut coletele peste raul Prut şi le-a ascuns intr-o fantană secată, apoi i-a aşteptat in zona respectivă pe ceilalţi doi. In apropierea zonei unde au fost depistaţi bărbaţii, poliţiştii de frontieră au descoperit autoturismul marca Mercedes cu care Ion J. şi Alexandru  C. au intrat legal in Romania.

In urma inventarierii celor şapte colete s-a constatat că acestea conţineau 69.540 ţigarete marca Rothmans Blue, in valoare de 38.351 lei, care au fost confiscate in vederea continuării cercetărilor.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de contrabandă  şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor bărbaţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Leave a Comment