Google

Peste 40.000 pachete ţigarete ascunse intr-un tren internaţional, depistate la frontieră

Written on:ianuarie 16, 2015
Comments are closed

trenPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi- feroviar, impreună cu inspectorii vamali, au descoperit 802.340 ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse in pereţii compartimentelor pentru bagaje, in podurile şi pereţii cuşetelor unui vagon al trenului accelerat 401 care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti.

In data de 15 ianuarie a.c., ora 20.30, pentru valorificarea unei informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, pe timpul căreia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit la vagoanele trenului accelerat 401 care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti.

In urma controlului efectuat asupra trenului, echipa comună de control a descoperit in pereţii compartimentelor pentru bagaje, in podurile şi pereţii cuşetelor de la vagonul nr. 6, ascunsă in vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 802.340 de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, in valoare de 443.293 lei, in vederea confiscării.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă pentru stabilirea intregii arii infracţionale.

Sorry, the comment form is closed at this time.