Google

Peste 2.800 pachete tigari cu timbru de acciza R. Moldova descoperite la Sculeni

Written on:aprilie 30, 2014
Comments
Add One

tigareteEchipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit 56.680 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova ascunse si nedeclarate in vederea sustragerii de la controlul vamal.

In data de 29 aprilie a.c., ora 22.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Stela C., cetatean R. Moldova, in varsta de 41 ani, conducand un autoturism marca Fiat Ulisse, inmatriculat in R. Moldova, avand ca pasager in dreapta pe Claudia T., cetatean cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 63 ani.

Pentru valorificarea unei informatii politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit, in urma caruia a fost descoperita, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in bagajele personale ale soferului si pe podeaua autoturismului, acoperite de un material textil, cantitatea de 2.620 pachete tigari, iar in bagajele personale ale pasagerei din dreapta cantitatea de 214 pachete tigari.

Inspectorii vamali au dispus ridicarea intregii cantitati de tigari, in valoare de 25.167 lei, in vederea confiscarii, sanctionarea contraventionala a celor doua femei: Stela C.  cu amenda in valoare de 10.000 lei si retinerea autourismului pana la plata amenzii, iar Claudia T. cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Leave a Comment