Google

Peste 18.000 tigarete de contrabanda ascunse in portiere descoperite de politistii de frontiera la Sculeni

Written on:iulie 16, 2014
Comments
Add One

tigari contrabanda Siret1Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni in colaborare cu lucratori vamali, au descoperit la controlul de frontiera 18.160 tigarete pe care doi soferi le-au ascuns in portierele autoturismelor pe care le conduceau, in vederea introducerii ilegale in Romania.

Pentru valorificarea unor informatii detinute pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tutun, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, judetul Iasi, au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra a doua autoturisme marca Volkswagen Passat, ambele fabricate in anul 1996, despre care existau date ca sunt folosite pentru transportul tigaretelor de contrabanda.

* In data de 14 iulie a.c., ora 21.50, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand unul dintre cele doua autoturisme, Stelian M., cu dubla cetatenie, romana si R.Moldova,  in varsta  de 23 ani.

* Cateva minute mai tarziu, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand cel de al doilea autoturism, Ruslan G., cetatean din R.Moldova,  in varsta  de 31 ani.

In urma controalelor efectuate, echipa comuna, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in toate portierele celor doua autoturisme, cantitatea totala de 18.160 tigarete, marca Winston, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 8.025 lei.

Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor in vederea confiscarii si sanctionarea barbatilor cu amenzi contraventionale in valoare totala de 10.000 lei.

Leave a Comment