Google

Peste 17.000 pachete de ţigarete descoperite de poliţiştii de frontieră

Written on:ianuarie 24, 2015
Comments
Add One

tigari in pachete in masina noapteaPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, in colaborare cu autorităţile de frontieră din R Moldova, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, in urma căreia  au identificat noua persoane, cetăţeni romani si R Moldova, care incercau să introducă ilegal in ţară, peste raul Prut, 17.500 pachete ţigări de contrabandă.

In data de 21 ianuarie a.c., in cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontiera Horodiştea, doi bărbaţi care incărcau colete voluminoase in două autovehicule de teren parcate in apropierea malului romanesc al raului Prut. Cand au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, persoanele in cauză nu s-au supus somatiilor legale si au fugit, abandonand mijloacele de transport.

In interiorul unuia dintre cele două autovehicule, inmatriculate in Bulgaria, au fost descoperite 35 de colete ce conţineau cantitatea de 17.500 pachete de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Politistii de frontiera au demarat cerectarile si l-au identificat pe unul dintre bărbaţii implicati in actiunea de contrabanda, in persoana lui Costică A., in varstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţul Botoşani.

Totodata, poliţiştii de frontieră romani au procedat la informarea omologilor din Republica Moldova despre evenimentul de frontieră produs, iar la data de 23 ianuarie a.c., autoritatile de frontiera din R Moldova au informat ca, in urma cercetărilor efectuate, au identificat şapte persoane implicate in activitatea infracţională.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigaretele in valoare de  156.247 lei  au fost ridicate in vederea confiscării, iar autovehiculele in valoare de 22.100 lei au fost indisponibilizate pană la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Leave a Comment