Google

Peste 16.700 pachete tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi

Written on:iunie 22, 2014
Comments
Add One

tigari ascunse inmasina 1Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi au confiscat 16.730 pachete tigari in urma unei actiuni specifice desfasurate pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tigari.

*In data de 20 iunie a.c., in jurul orei 10.50, la S.P.F. Romanesti – jud. Botosani,  in urma unor informatii detinute, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu produse accizabile din tutun,  in urma careia a fost descoperit in loc. Bobulesti, un atelaj hipo incarcat cu iarba  in care se aflau  doua persoane.

In  urma controlului, au fost descoperite in atelajul hipo, ascunse sub iarba, 2 colete voluminoase invelite in folie de culoare neagra, in care se aflau tigari.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca cele doua persoane  sunt cetateni romani, in varsta de 24 ani, respectiv 28 de ani, iar tigarile de contrabanda le-au trecut peste raul Prut cu ajutorul unei sfori aruncate cu o lanseta de un cetatean R.Moldova, dupa care le-au incarcat in atelajul hipo si le-au acoperit cu iarba.

La inventarierea continutului celor doua colete, s-a constatat ca in ele se afla cantitatea de  2.980  pachete  tigari „Plugarul”, cu timbru de acciza R. Moldova, avand o valoare de 27.089 lei.

*In data de 21 iunie a.c., ora 13.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari – jud. Iasi au depistat pe directia localitatii Trifesti, judetul Iasi, in apropierea raului Prut, o persoana de sex masculin, care transporta un colet voluminos, legat cu o chinga, in care se aflau tigari. In urma cercetarii zonei, in apropierea locului depistarii persoanei in cauza, au mai fost descoperite trei colete asemanatoare cu cel transportat de barbat.

Persoana depistata a fost condusa la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca este cetatean roman, in  varsta de  55 ani, cu domiciliul in municipiul Iasi. Cel in cauza a declarat ca urma sa transporte tigarile de la malul raului Prut, in interiorul localitatii la solicitarea unor cetateni romani.

La inventarierea continutului celor patru colete a rezultat un numar de 5.000 pachete tigari marca Plugarul, avand o valoare de 21.950 lei.

* In cadrul aceleiasi actiuni, in jurul orei 16.50, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi au retinut la malul raului Prut  un alt barbat, cetatean roman in varsta de 30 ani, asupra caruia au fost gasite patru colete invelite in folie de polietilena de culoare neagra, ce contineau 6.250 pachete tigari marca Plugarul, de provenienta R. Moldova. Barbatul trebuia sa supravegheze coletele pana la lasarea intunericului, cand urmau sa fie preluate de catre alte persoane.

* Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Dorohoi-jud. Botosani au retinut  in apropierea localitatii Hiliseu Crisan doi cetateni romani care aveau asupra lor doua colete voluminoase, prevazute cu chingi pentru transport, care contineau 2.500 pachete tigari marca ,,Monte Carlo’’ cu timbru R.Ucraina.

In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de: ,,contrabanda’’ si „colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia”, iar tigaretele in valoare totala de 98.738 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Leave a Comment