Google

Peste 11.000 de ţigarete descoperite în podeaua şi plafonul unui autoturism

Written on:mai 7, 2015
Comments
Add One

IMG7Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, în podeaua şi plafonul unui autoturism condus de către un tânăr cu dublă cetăţenie, peste 11.000 de ţigarete de contrabandă, pe care bărbatul intenţiona să le comercializeze pe raza municipiului Galaţi, în vederea obţinerii unui profit material.

În data de 05 mai a.c., în jurul orei 18.30 poliţişti de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe o comunicaţie la intrarea în municipiul Galaţi, un autoturism marca Volvo, condus de un tânăr cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, despre care existau informaţii că are preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

Pentru continuarea cercetărilor, colegii noştri au procedat la conducerea autoturismului şi a conducătorului auto la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse în podeaua şi în plafonul autoturismului 11.600 de ţigarete de diferite mărci.

Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că intenţiona să le valorifice în municipiul Galaţi, în scopul obţinerii unui profit.

Pe numele tânărului, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

Autoturism furat din Germania depistat la Fârţăneşti

În urma unei acţiuni specifice desfăşurate de poliţiştii de frontieră gălăţeni, un cetăţean român s-a ales cu lucrare penală după ce a fost depistat la volanul unui autoturism care figura în bazele de date ca fiind declarat furat din Germania.

În data de 05 mai a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit în trafic, pentru control, pe DJ 255, pe raza localităţii de frontieră Fârţăneşti, un autoturism marca Audi A4, cu numere de înmatriculare provizorii, condus de cetăţeanul român Adrian C., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în judeţul Galaţi.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul Audi oprit pentru control nu figura ca fiind înmatriculat, numerele de circulaţie provizorii fiind expirate. Extinzând cercetările, colegii noştri au stabilit că autoturismul figurează ca fiind declarat furat de către autorităţile din Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Tânăr depistat conducând deşi nu avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au depistat un tânăr care conducea un autoturism deşi nu obţinuse niciodată acest drept.

În data de 05 mai a.c., în jurul orei 21.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontierei Bălteni, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Iaşi, condus de cetăţeanul român Florin R., în vărstă de 23 ani.

Deoarece la controlul documentelor tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unor verificări specifice în urma cărora au stabilit faptul că Florin R. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Pe numele bărbatului, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Leave a Comment