Google

Permis de conducere fals descoperit la P.T.F. Oancea

Written on:ianuarie 24, 2015
Comments
Add One

camion stradaPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au intocmit dosar penal unui tanar care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

In data de 22 ianuarie a.c., in jurul orei 06.45, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Oleg B., cu cetăţenie bulgară şi Republica Moldova, in varstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Audi.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe langă celelalte documente, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere moldovenesc.

Avand suspiciuni asupra autenticităţii permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, in urma cărora au constatat faptul că documentul nu indeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate cetăţeanul a declarat că a obţinut permisul de conducere prezentat la control de la un cetăţean din Republica Moldova căruia i-a dat suma de 300 euro. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul este fals.

Poliţiştii de frontieră au intocmit pe numele tanărului lucrare penală pentru săvarşirea infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Leave a Comment