Google

Pericol public: betivi la volan

Written on:noiembrie 6, 2014
Comments
Add One

betivi la volan etilotestPolițiștii au identificat în cursul zilei de ieri doi conducători auto care au ignorat prevederile stabilite prin lege privind circulația pe drumurile publice.

Constantin, de 61 ani, din satul Leoști, comuna Pădureni, conducea în ziua de 05.11.2014 un autoturism pe strada Ion Vodă cel Viteaz, din municipiul Huși, deși se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși, iar în urma testării alcoolscopice a reieșit o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336 alin.1 din Codul Penal.

În aceeași seară, polițiști din cadrul Postului de Poliție Albeşti și Postului de Poliție Costești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Albeşti, au oprit în trafic un autoturism care circula neregulamentar pe DJ 244M, dinspre localitatea Albeşti, către localitatea Crasna. În urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit că autoturismul era condus de C. Marian, de 36 ani, din satul Albeşti, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, valabilitatea autorizației provizorii de circulație era expirată.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Leave a Comment