Google

Performanţe olimpice

Written on:mai 5, 2014
Comments
Add One

20140417_170531Faza națională a Olimpiadei de Fizică s-a desfășurat în perioada 6-11 aprilie 2014 la Cluj-Napoca, anul acesta fiind a 50-a ediție. Şcoala Gimnazială „Mihai David” a fost reprezentată de elevul Butnaru Marius-Angel, elev în clasa a VI-a C, coordonat de către domnul profesor Frăţiman Vlăduţ.

Performanța înseamnă talent și multă muncă, lucru arătat încă o dată de elevul şcolii noastre care și-a construit un drum pavat cu reușite, cu premii deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare.

Uşurinţa cu care acumulează informaţiile şi flexibilitatea minţii i-au permis să se remarce la mai multe discipline şi să participe la foarte multe concursuri. Prin muncă şi voinţă, Angel a reuşit să cuprindă excelenţa în mâini, calificându-se la faza naţională a olimpiadei de fizică şi matematică, urmând să reprezinte la nivel naţional şcoala noastră şi la concursul de geografie ”Terra”.

„A ajunge la o faza naţională a unei olimpiade este o provocare imensă. Emoţiile te cuprind, ştiind că vei da piept cu cei mai buni elevi din ţară.

După 6 ore de drum am ajuns în Cluj-Napoca, gazda celei de-a 50-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Fizică. Am fost cazaţi la un hotel din municipiul Cluj-Napoca unde am avut condiţii excelente. A doua zi , am avut primul “obstacol”, proba experimentală, iar a treia zi am avut proba teoretică.

În următoarele zile am vizitat “Laboratorul de Cercetare UBB” al Universităţii “Babeş-Bolyai”, fiind mirat de tehnologia avansată folosită în cercetare, în diferite domenii si Grădina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

La festivitatea de premiere am fost răsplătiţi pentru munca depusă, obţinând astfel Menţiune de Onoare din partea Societăţii de Fizică din România (SRF).

Sunt mândru că învăţ la Şcoală Gimnazială “Mihai David “ Negreşti , o şcoală foarte bună, cu dascăli excepţionali şi sper să obţin rezultate foarte bune şi la viitoarele concursuri şi olimpiade şcolare pentru a răsplati munca titanică depusă de către domnii profesori.

Pentru toate rezultatele pe care eu le-am obţinut la olimpiadele matematică şi fizică, vreau să mulţumesc îngerilor care au contribuit la pregătirea mea şi anume domnilor profesori Ciovnicu Alina şi Frăţiman Vlăduţ, dar şi doamnei învăţătoare Bîrzu Cornelia care a format o baza solidă pe care domnii profesori pot clădi lucruri mari.”, ne-a declarat Marius-Angel Butnaru,clasa a VI-a C la Şcoala Gimnazială Mihai David.

Perseverența, ambiția, efortul și dorința de a se afirma determină pe mulţi elevi să treacă peste orice obstacol și emoție.Unul dintre aceşti elevi a pășit cu încredere, fiind un model de sârguinta și dăruire. A ajuns departe pentru că și-a dorit să ajungă departe, pentru că școala i-a îndrumat pașii… pentru că a deschis curios şi răbdător, fiecare usă a cunoașterii… pentru că a crezut în el și în prietenia dascălilor care îi sunt şi îi vor fi alături mereu.” , ne-a declarat domnul profesor îndrumător Frăţiman Vlăduţ.
„Suntem fericiţi că avem în colectivul de elevi ai şcolii noastre un copil de o asemenea valoare şi nu putem decât să-i felicităm familia, dorindu-i succes la următoarele examene ale vieţii”, ne-a declarat doamna profesor Mihai Doiniţa, director la Şcoala Gimnazială „Mihai David”, Negreşti.

Leave a Comment