Google

Patru oameni au murit pe calea ferata

Written on:februarie 10, 2014
Comments are closed

trenuri linii garaPatru persoane au decedat în urma unui tragic accident rutier în care a fost implicat un autovehicul la trecerea la nivel cu calea ferată aflată la ieșirea din municipiul Vaslui către  Bacău.

În după-amiaza de 09.02.2014, în jurul orei 17,49, pe strada Călugăreni, din municipiul Vaslui, la trecerea la nivel cu calea ferată către D.N. 2 F, a avut loc un grav accident de circulație.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, Biroului de Poliţie Transporturi Vaslui împreună cu specialişti criminalişti s-au deplasat la faţa locului, stabilind următoarele:

T.Ilie, în vârstă de 54 ani, din orașul Sulina, județul Tulcea, conducea un autovehicul înmatriculat în județul Galați, din direcția Vaslui către Bacău. La trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere, conducătorul auto nu a respectat semnificaţia semnalelor luminoase și acustice, iar autovehiculul a fost acroșat de trenul IR 1666 Iași – București Nord.

Echipele medicale sosite la fața locului au constatat decesul celor patru persoane aflate în autovehicul: conducătorul auto, o femeie în vârstă de 49 ani, o tânără în vârstă de 25 ani, toți din orașul Sulina, județul Tulcea și un bărbat, în vârstă de 40 ani, din municipiul Galați.

A fost necesară intervenţia echipei de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui pentru scoaterea a trei persoane din autovehicul.

Atenţie la trecerile la nivel cu calea ferată!

Poliţiştii atrag atenţia tuturor persoanelor care se află în perimetrul căilor ferate  să fie în permanență atente la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acolo unde există semnale luminoase și acustice, să fie atente la acestea și să respecte semnificația lor, rolul acestora fiind de a  proteja viaţa și de a evita producerea unor accidente grave.

De asemenea, în zonele neprevăzute cu astfel de semnale cetățenii trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei căi ferate. Respectaţi semnalele luminoase şi acustice, barierele instalate la trecerile de nivel cu calea ferată şi asiguraţi-vă înainte de a traversa calea ferată! Cele câteva momente de aşteptare la o barieră şi o asigurare temeinică la traversarea unei căi ferate pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.

Sorry, the comment form is closed at this time.