Google

Patru incendii intr-o zi

Written on:august 21, 2014
Comments
Add One

pompieri2Pe 19 august, pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a patru incendii incendii, astfel:

Două incendii la depozite de furaje

Pe 19 august in jurul orei 12.30,   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje ȋn localitatea Simila, comuna Zorleni. La locul intervenţiei s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, cu o autospecială de stingere, care a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului incendiul se manifesta cu violenţă la depozitul de furaje şi adăpostul de animale aflat ȋn imediata apropiere. În urma incendiului, a ars aproximativ trei sute kilograme coceni, zece metri pătraţi acoperiş şi s-au deteriorat zece plăci de azbociment. Cel mai probabil incendiul a fost general de un foc deschis lăsat nesupravegheat, care s-a extins către depozitul de furaje şi adăpostul de animale. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ o oră.

Al doilea incendiu la depozitul de furaje, a fost anunţat în jurul orei 13.00, acesta producându-se ȋn localitatea Soleşti, comuna Soleşti. La locul intervenţiei s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, cu o autospecială de stingere, care a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului incendiul se manifesta la un stog de lucernă şi un depozit de cereale. În urma incendiului au ars aproximativ douăzeci şi patru tone de furaje, doi metri cubi lemn, şase metri liniari de gard. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul sau scânteile purtate de vânt şi căzute pe materielele combustibile, de la o sobă fără sită parascântei, aflată ȋn apropierea depozitului de furaje.

Incendiu autoturism în municipiul Vaslui

În aceeasi zi la 14.30, pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu produs la un autoturism, pe strada Metalurgiei din municipiul Vaslui. La locul intervenţiei s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, cu o autospecială de stingere. În momentul sosirii forţelor de intervenţie incendiul se manifesta cu flacără deschisă la compartimentul motor al autoturismului. În urma incendiului a ars instalaţia electrică şi s-a deteriorat bordul autoturismului. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit la instalaţia electrică, Intervenţia a durat aproximativ zece minute.

Incendiu locuinţă

Ultimul incendiu s-a produs în jurul orei 21.48, în localitatea Chirceşti-Deal din comuna Micleşti. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului Vaslui, cu o autospecială de stingere, care a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. În momentul sosirii pompierilor la locul intervenţiei, incendiul fusese localizat de către voluntari, pompierii acţionând pentru lichidarea acestuia. Flăcările au distrus şase metri pătraţi de acoperis din azbociment pe astereală din lemn, trei metri liniari de gard şi diverse textile. Se pare că incendiul a fost generat de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Leave a Comment