Google

Participă! Investește în viitorul tău!

Written on:septembrie 23, 2019
Comments
Add One

Luna octombrie aduce o nouă campanie marca EuroDEMOS în Iași. Sub motto-ul ”Participă! Investește în viitorul tău!” membri voluntari vor organiza în fiecare zi de sâmbătă activități de tip puct de informare.

De această dată este vorba despre o campanie de promovare a participării civice fără de care nu putem vorbi despre drepturile omului și democrație.

”Am pornit de la faptul că România este un stat democratic, formă de guvernământ care permite cetățenilor să-și exercite puterea prin participare. Din datele noastre am constatat că puțini știu că participarea este un drept. Mai mult participarea civică reprezintă exercitarea drepturilor civile, participarea la viața comunității, la rezolvarea problemelor sociale. O societate democratică implică în mod imperios necesar participarea activă a indivizilor la viața comunității.  Cu atât mai mult participarea şi implicarea cetăţenilor în procesul de elaborare, luare şi implementare a deciziilor este una dintre condiţiile funcţionării şi consolidării democraţiei.” (a declarat Ana-Cristina Zacornea – coordonator proiect)

În contextul în care în perioada imediat următoare vor avea loc alegeri și posibilitatea de exercitare a dreptului de participare directă voluntarii EuroDEMOS (organizație de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului) au dezvoltat această campanie în vederea informării cetățenilor despre importanța participării la vot cu accent pe generația tânără.  Campania are un rol important în creșterea gradului de interes pentru informare corectă în rândul cetățenilor din Iași privind procesul decizional și electoral și creșterea motivației de a participa la vot și la viața comunității.

Tinerii voluntari implicați la punctele de informare și în campania publică vor distribui materiale informativ-educative fiind pregătiți pentru a promova participarea responsabilă a cetățenilor. Activitățile civice tip punct de informare vor avea loc în Municipiul Iași în zilele de sâmbătă: 05 octombrie,  12 octombrie și 19 ctombrie 2019.

Impactul acestei campanii este susținut și prin dezvoltarea în paralel a campaniei ce promovează educația civică și transparența decizională, campanie în cadrul căreia sunt incluse activități de participare la ședințele Consiliului Local Iași, activități de simulare a ședințelor Consiliului Local și întâlniri de dialog între tineri și factori de decizie pe tema procesului decizional: structură, funcționalitate, modalități prin care tinerii se pot implica.

Pentru cei interesați mai multe informații se pot găsi pe pagina proiectului ”Lideri pentru Europa” – http://www.involved-youth-coalition.com/leaders-for-europe.html, proiect dezvoltat de Asociația EuroDEMOS cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iași.

Leave a Comment