Google

Parangheliile tulbură viața unei comunități de la marginea județului Iași

Written on:mai 18, 2022
Comments are closed

Era dată ca o speranță pentru comuna Ciortești, că se baza pe tinerețe. O veche vorbă românească spune că tinerețea e departe de a fi o virtute. Dacă tinerețea este dublată de gânduri bune, de pasiune și dorință de a reuși atunci ajută. ~n caz contrar face mai mult rău. Încadrându-se în „peisaj” primărița de la Ciortești, din județul Iași, ține comuna tot într-o paranghelie. A terminat cu toate nevoile comunității și a „dat-o pe paranghelie”, după cum spunea recent un sătean. „E foarte frumos că a pus troițe și etichete de intrare în comună și-n sate, dar astea țin de foame? Astea rezolvă problema noroiului ori a școlilor unde învață copiii comunității?”, întreabă alt sătean.

Multe proiecte anunța primărița de la Ciortești, arătând că tinerețea și ambiția ei vor face minuni în această comună de la marginea județului Iași. La margine a rămas și după 2 ani de „tinerețe”. Cu ceva timp în urmă, fostul primar a reușit, cu muncă voluntară, cumpărând materialele necesare, să tragă apă la școlile din satele comunei și să le facă grupuri sanitare normale. Cu multe insistențe, profitând și de o campanie electorală fostul primar a reușit să asfalteze drumul care duce în Ciortești de la drumul național Vaslui-Iași până în sat. A fost o realizare de excepție pentru că la marginea județului mai nimeni se uita. E vorba de Consiliul Județean și de Guvern. Apoi Ciorteștiul e o comună relativ mică și sunt puține voturi aici, deci interesul celor care au pâinea și cuțitul în mână este redus.

Au venit forțe proaspete la primărie. Degeaba, însă. In afară de paranghelii, care sunt filmate din toate unghiurile și pozițiile, mai nimic se vede împrejur. La fiecare filmare, primărița promite și iar promite. Vorbește de proiecte peste proiecte, dar în satele comunei e jale. La intrarea în sate s-au schimbat indicatoarele și asta pe bani mulți. E bine că sunt indicatoare, dar prin sate e cam jale și cine rezolvă nevoile oamenilor de pe aceste meleaguri? E o adevărată aventură să intri pe unele drumuri de prin sate, iar „tânăra speranță” vorbește de condiții europene de trai la Ciortești. Vom reveni.

Sorry, the comment form is closed at this time.