Google

Pamflet/ Găinari şi semianalfabeţi în funcţii publice…

Written on:decembrie 29, 2013
Comments
Add One

E clar. Scara valorilor este răsturnată. Dar nici comuniştii n-au reuşit performanţa să promoveze atâţia semianalfabeţi şi ciorditori mărunţi în funcţii publice. Madam cusătoreasa de chiloţei, acum ministru nu mai ştim de care, pe numele de vedetă politică Maria Grapini, postează un mesaj scris greşit pe pagina personală de facebook. Şi tot ea se supără dacă este corectată. Cică tastatura e de vină! Păi tastatura de la calculator nu e folosită de cetăţeanul care scrie? Şi dacă pe acel cetăţean îl doare-n cot de limba română ce vină are tastatura? Probabil madam ministru n-a trecut prin clasele primare când copilul este învăţat să scrie corect, să se adreseze corect în orice situaţii. Altă explicaţie nu există.

Recent nea Valerică Zgonea, cum nu ştiţi cine este, cela care ocupă fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, arătând un dispreţ total faţă de cei mulţi, a vrut să mascheze lipsa deputaţilor la votul pentru ridicarea imunităţii unui găinar şi analfabet ajuns parlamentar şi a numărat în plus faţă de câţi erau prezenţi în sală. O să spună mulţi că e un fapt minor. E o hoţie mică. Aşa o fi, dar cine fură azi un ou mâine va fura un bou, spune un proverb românesc. Atitudinea celor doi „încoronaţi” arată clar că nici în cot nu-i doare de cei mulţi pe care-i utilizează doar atunci când au nevoie de voturi. Şi pentru că veni vorba de acel deputat şpăgar aici trebuie spus că prostul când ajunge împărat întâi vrea să-şi facă burta mare. Ce să facă şi el dacă toată viaţa a tras la şaibă! Acum a crezut că i-a venit apa la moară şi a vrut să facă nişte bani negri pentru zile însorite. Toţi aceştia nu merită decât un „îndemn”: ruşine lichelelor!

Galati pomana-cu-25-de-porci-in-strada-la-galati primar si pres cjUn fapt şi mai grav de atât s-a petrecut la Galaţi. Judeţul acela de lângă Dunăre şi oraşul reşedinţă de judeţ sunt administrate de doi „prealuminaţi” uslaşi. La judeţ e doctorul pamfletar Bacalbaşa, iar la oraş e „mingicarul” Stan. Dacă pamfletarul doctor Bacalbaşa, tov preşedinte de judeţ a zvârlit nişte bani pe un utilaj pe care nu se ştie dacă şi când îl va folosi, de ce „mingicarul” Stan să nu dea şi el vreo 30.000 euro ca să cumpere burţile gălăţenilor pofticioşi? Nu vă ştergeţi la ochi. Aţi văzut bine. E vorba de 30.000 euro, iar aceşti bani au fost daţi unor „preteni” ca să se întoarcă destul de mulţi înapoi la partidul care-i în toate. Cum să arunci pe-o zi de „balamuc” 30.000 euro din bani publici? Chiar nu mai sunt instituţii de control în ţara asta care să oprească astfel de megahoţii? Totuşi vorbim de bani publici. Ruşine „telectualilor” de pe malul Dunării! Dar au aceştia ruşine?

ciupilan primarul sarmala ab copyŞi mergem mai departe. Am ajuns la graniţa Uniunii Europene, la Huşi. Peste 1.200 de locuinţe noi din municipiul Huşi nu au curent electric de câţiva ani. Auzi cică municipiu! Nu era de ajuns oraş, că de fapt localitatea e la nivelul de dezvoltare al unui târg ca să nu spun la nivelul unei comune mai „răsărite”. Şi-au făcut municipiu însă pentru a avea lefuri mari în administraţia locală. Să aibă şi administrator public, pe lângă primar, adică încă un semi…, ştiţi dvs de care, să ia o leafă grasă din bani public fără să face ceva. Iar „premarele care este” mare „afacerist” dă chiolhanuri pentru tot poporul. Reţeaua publică din acea zonă unde s-au construit case noi costă oare mai mult decât un chiolhan de mărimea celui din campania electorală când primarul Ciupilan îşi băga mâinile până la coate în ceaunul cu sarmale? Ruşine dom’ primar! Cum poţi lăsa să stea în întuneric atâta amar de popor iar domnia ta să te ocupi mai mult de chiolhanuri? Or fi bune şi acestea. Or prosti poporul, dar până când?

Bunesti Averesti VS capatul lumii statie stricata oct 2013 si primarPlecăm mai departe, pe drumul european, spre Crasna. Aproape de ieşirea din Huşi vedem un indicator pe care scrie Avereşti. Mergem într-acolo. Şi dacă cineva vrea să vadă capătul lumii sigur acolo trebuie să meargă. Trebuie menţionat aici faptul că zona a fost căutată de boierii timpurilor de altădată, dar şi de comunişti, pentru pământul propice podgoriilor. Vinul de Avereşti este deosebit graţie solului şi expunerii la soare a dealurilor pe care se întind plantaţiile de viţă de vie. Cu mulţi ani în urmă cineva s-a gândit să toarne ceva asfalt până unde începe viţa de vie. Şi aşa a rămas. Acum asfaltul e găurit ca după război. Mai grav de atât, la o intersecţie cu un drum ce duce într-un sat al comunei Buneşti Avereşti, că aşa se numeşte comuna în cauză administrată „magistral” de cel mai „gospodar” dintre gospodarii judeţului, un schelet care cică a fost staţie de autobuz stă într-o rână, iar drumul nici pe jos nu-ţi vine să-l parcurgi, aşa de bun este. Omul care se află în fruntea comunei în cauză vorbeşte foarte frumos despre el. Cică e din familie de gospodari. Aşa spune el, dar starea comunei nu arată asta. Pe majoritatea drumurilor nişte piatră aruncată „la mişto” mai mult încurcă decât să faciliteze deplasarea cu maşina. Şi dacă pe drumul judeţean mai poţi să mergi prin comună e jale. Să nu uităm însă că omul are la primărie un utilaj cu care poate face niscaiva lucrări pe drumuri. Iar în comună este o carieră de piatră, iar nisip se găseşte tot prin zonă. Dar cui să-i dea prin cap aşa ceva? „Gospodarului” de frunte? Nici vorbă. Primarul Vasile Tărăgan e preocupat de cu totul alte probleme, ceva mai delicate, mai aproape de el şi familia lui. Această comună parcă-i blestemată. A avut numai primari unul şi unul, care nici adunaţi la un loc nu fac măcar cât jumătate de primar bun. Dar asta-i alegerea poporului şi gustul nu se discută! Ruşine să-ţi fie dom’ primar care te dai mare gospodar!

Acestea sunt doar câteva exemple de aleşi găinari şi semianalfabeţi. Hoţi de clasă nu pot fi numiţi cei ce se ocupă de furtişaguri! (Vom reveni)

Leave a Comment