Google

Organizația EuroDEMOS invitată să contribuie la viitorul programului Erasmus+

Written on:februarie 1, 2020
Comments
Add One

În această săptămână participanți din toată Europa formatori, experți, factori de decizie, agenții naționale și organizații de referință în domeniul educației, formării, tineretului și sportului au fost invitați la Bruxelles pentru a realiza bilanțul realizărilor de până acum și urmărind în continuare propuneri de îmbunătățire și bune practici ale programelor Erasmus + și ale Corpului European de Solidaritate.

Această întâlnire a fost organizată în contextul în care, înainte de a decide programele, prioritățile și bugetele pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeană realizează o serie de consultări la care sunt invitați să participe persoane și instituții cu expertiză în domeniile aflate în discuție.

Așa cum a fost o prezență activă și la crearea programelor anterioare, Asociația EuroDEMOS a răspuns pozitiv invitației Comisiei Europene de a participa la lucrările de „Co-creare a programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate”. Președintele EuroDEMOS Morel Bolea a delegat-o pe doamna Ana-Cristina Zacornea în calitate de Președinte Executiv pentru a contribui din nou cu expertiza organizației la co-crearea viitorului programului Erasmus+, în capitala Europei. Reamintim că, în urmă cu mai puțin de un an, EuroDEMOS a fost reprezentată la sesiunea de informare pentru potențialii solicitanți cu privire la programul Erasmus+ Sport și oportunitățile de finanțare ale acestuia. Ca reprezentant al unei organizații ”poveste de succes” la nivel european, Președintele Executiv EuroDEMOS a fost prezent ca membru al prezidiului sesiunii adresate politicilor europene, prezidiu condus de Șeful Unității de Sport din cadrul Comisiei Europene, domnul Yves Le Lostecque.

Consultările au fost organizate cu scopul de a obține feedback privind oportunitățile și reglarea mecanismelor de suport și a aspectelor tehnice ale implementării proiectelor dezvoltate cu sprijin financiar prin programele Erasmus + și Corpul European de Solidaritate. Discuțiile se vor baza pe munca depusă în timpul procesului intens de co-creare din ultimii ani. Pe lângă sesiunile de lucru, au fost incluse în program oportunități de socializare și activități culturale pentru a completa agenda și pentru a facilita schimburile între părțile interesate.

Dintre temele agendei evenimentului de co-creare a viitoarelor programe Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate subliniem îmbunătățirea politicilor și sistemelor pentru viitor precum și activitățile de participare a tinerilor: o șansă de a se implica în realizarea schimbărilor care contează pentru viitorul lor.

Pentru cei interesați, concluziile întâlnirii vor fi postate pe pagina web a Comisiei Europene dedicată evenimentului.

Leave a Comment