Google

Orașul Vaslui are istorie, deci are trecut, are prezent și are viitor

Written on:septembrie 18, 2018
Comments are closed

Monumente istorice unicat, parcuri de recreere cum nici în orașele mult mai mari nu găsești, străzi curate, cartiere așezate și o atmosferă calmă, prietenoasă, acesta-i Vasluiul de astăzi.

A fost odată, că toate întâmplările și povestirile frumoase încep așa, un târg așezat cumva strategic. Avea și o Curte Domnească în timpurile marelui voievod Ștefan cel Mare. Spuneam că avea o poziție cumva strategică pentru că mlaștinile din apropiere, pădurile care vegheau asupra târgului, erau mijloace de apărare împotriva cotropitorilor. Tocmai la Vaslui turcii s-au înecat în mlaștini și au primit cea mai mare înfrângere de la voievodul Ștefan cel Mare. Orașul Vaslui de astăzi a trecut prin multe schimbări însă istoria scrisă cu sânge n-a fost ștearsă. De câțiva ani se lucrează pentru promovarea orașului, pentru punerea în valoare a obiectivelor istorice, în paralel cu asigurarea unui climat modern și confortabil pentru locanici. Curțile Domnești, Parcul Copou, dar și celelalte parcuri, alături de străzile bine îngrijite, cu arbori și spații verzi deosebite, sunt frumuseți de care se bucură cei care-s în trecere prin Vaslui, dar în primul rând localnicii. Buna gospodărire a orașului, cu lucrările văzute și nevăzute, dar care, în final, dau frumusețea localității, cade în sarcina societății comerciale a Consiliului Local Vaslui, respectiv GOSCOM. Managementul de calitate asigurat de o echipă în frunte cu inginerul Cătălin Bârleanu înseamnă confort pentru localnici și locuri de admirat pentru vizitatori.

De la început e nevoie de menționat că primăria a dezvoltat și a susinut societatea comercială GOSCOM, nu a recurs la serviciile altor firme private pentru curățenia orașului și întreținerea spațiilor verzi. Sunt cunoscute la nivel național destule situații în care orașe mai mici sau mai mari sunt sufocate de gunoaie, câini comunitari, iar despre spații verzi e cam greu să vorbești pe acolo. Au fost destule scandaluri cu firme private care nu și-au îndeplinit misiunea asumată, deci o concluzie ar fi că o societate comercială care aparține comunității este cu adevărat în slujba cetățeanului. Evident că mai sunt multe aspecte ce necesită modificate în comportamentul cetățeanului. Nu poți să arunci gunoiul pe geamul apartamentului și să ai pretenția să fie curățenie lângă blocul în care locuiești. A fost doar un exemplu. Despre frumusețile Vasluiului citiți în ediția tipărită a ziarului regional Informatorul Mldovei de miercuri 19 septembrie 2018.

Sorry, the comment form is closed at this time.