Google

Orașul Siguranței Rutiere construit de elevii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială ”Dimitirie Cantemir” din Vaslui

Written on:aprilie 9, 2015
Comments
Add One

scoala altfel vsEchipa programului Goodyear Pentru Siguranța Celor Mici și arhitecții voluntari ai asociației De-a Arhitectura au desfășurat pe 8 aprilie, în Săptămâna Altfel, două ore de educație rutieră pentru 30 de elevi de clasa a III-a de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” din Vaslui.

Numit ”Lecția de siguranță” proiectul promovează în rândul elevilor importanța conduitei preventive, încurajându-i să poarte accesorii reflectorizante atunci când se deplasează de acasă la școală sau în alte locuri de interes pentru ei, să cunoască și să fie atenți la semnele de circulație și la ceilalți parteneri de trafic și să își dezvolte capacitatea de a vedea strada și traficul ca pe o parte importantă dintr-un ansamblu mult mai mare de elemente ce fac parte din viața lor.

Proiectul aduce în atenția celor mici, printr-o serie de activități interactive și neconvenționale pentru o oră de siguranță rutieră obișnuită, strada ca spațiu cu reguli stricte, unde un comportament aleatoriu sau neatent poate avea consecințe neplăcute pentru cei ce împart acest spațiu comun, respectiv pentru cei pe care îi numim generic participanți la trafic.

În cadrul lecției, fiecare elev a primit kitul minim de siguranță al elevului alcătuit din vestă refletorizantă, breloc reflectorizant pentru ghiozdan și un set de etichete școlare, precum și informații cu caracter concret prezentate de pilotul Andrei Mitrașcă. Ca exercițiu practic, elevii au imaginat un oraș ideal al siguranței rutiere în spațiul restrans al clasei. Proiectul ”Lecția de Siguranță” este implementat în cinci orașe importante din țară.

Leave a Comment