Google

Oraşul Iaşi în cartea recordurilor… negative

Written on:mai 28, 2014
Comments
Add One

Tigari sculeni si maternitate cuza vodamai 2014 058 copyMaternitatea Cuza Vodă din Iaşi este unicat în ţară. A fost inaugurată de două ori în trei zile dar fără ca lurările să fie finalizate. „Mai bine construiam socialismul şi refuzam democraţia, că asta nu e democraţie ci este regim mafiot, golănesc, plin de găinari”, spunea pe bună dreptate un cetăţean care a deţinut funcţii de conducere atât în regimul trecut cât şi-n democraţia originală impusă de Iliescu şi Miron Cozma cu bâtele minerilor.

Ce dovadă mai mare de manipulare şi minciună la cel mai înalt nivel poate exista? Să tai panglica inaugurală, de două ori în trei zile, la un obiectiv care nu-i nici pe departe finalizat şi la care n-ai avut vreo contribuţie mi se pare a fi culmea nesimţirii şi a minciunii. Prin astfel de acţiuni capitala Moldovei intră în cartea recordurilor negative.

Un obiectiv nefinalizat a fost inaugurat până acum de două ori! Maternitatea Cuza Vodă din capitala Moldovei, unitate medicală regională, a fost inaugurată de două ori până acum, dar proiectul de modernizare nu este finalizat. Cea mai comică sau mai bine zis tragicomică situaţie a fost când, pentru tăierea panglicii inaugurale, au fost cărate la loc paturile vechi după ce fuseseră aruncate pentru că în proiectul de modernizare e „prins” şi mobilier. Dar e campanie electorală permanentă. Şi nu de acum, ci demult. Dacă s-a terminat cea oficială pentru alegerile europarlamentare rămâne cea neoficială care se derulează zi de zi. „Minunea” a început într-o vineri şi a continuat sâmbătă, iar luni s-au reluat activităţile de inaugurare. S-a anunţat cu surle şi trâmbiţe că vine Ponta, şmecheraşul premier al României. Ca să vopească şi drumul pe unde va merge Ponta, premarele Gigi Nichita a trecut pe la spitalul regional în două zile cât nu a fost de când e primar. Se spunea că înainte de 1989, când Ceauşescu merge în vizită de lucru la o fermă, să zicem, oile, vacile, chiar şi câinii erau coafaţi, vopsiţi etc. Acum, în democraţia golănească în care trăim, situaţia e şi mai rea. Se vopseşte şi aerul pe unde trece vreun lider de partid. Diferenţa majoră e că înainte de 1989, chiar era ce vopsi, erau fabrici, erau ferme de animale şi aşa mai departe, dar acum a rămas doar praful de pe tobă; mâine poimâine şi majoritatea suprafeţelor de terenuri vor fi ale străinilor, iar românii vor fi scalvi pe pământurile câştigate cu sânge de strămoşi. Cât despre investiţii majore ce ar putea fi inaugurate, acolo unde s-au făcut ceva lucrări, acestea sunt făcute prost pentru că banii necesari au fost furaţi pe jumătate.

În campania electorală pentru alegerile europarlamentare oraşul Iaşi a intrat în cartea recordurilor negative. La Iaşi s-a inaugurat de două ori maternitatea Cuza Vodă fără ca obiectivul să fie terminat. Prima inaugurare a avut loc la circa o săptămână înaintatea alegerilor pentru Parlamentul European. Era aşteptat Victor Ponta, dar până la urmă a venit la prima inaugurare doar dom’ premare care este de Iaşi, Gigi Nichita. Şi ca onor prezidentele de Consiliu Judeţean să nu rămână mai prejos a inuaugurat şi el maternitatea Cuza Vodă la două zile distanţă de prima inaugurare. Gura lumii spune că va mai urma o inaugurare nu peste mult timp. De menţionat aici faptul că nici Gigi nici prezidentele de CJ n-au realizat aberaţia acestor acţiuni. Comentând aceste tâmpenii un cetăţean îmi spune: „Domle’ pe timpul lui Ceauşescu se spunea, dar cred că era doar poveste, că la vizita tovarăşului obedienţii din teritoriu erau în stare să pieptene oile dintr-o fermă şi să dea cu cremă copitele vitelor. Diferenţa este că atunci în ferme exitau zeci de mii de oi şi vite, iar acum nu mai sunt nici fermele nici animalele”. Altul a fost şi mai tranşant: „Dacă înainte de 1990 30% era minciună şi 70% adevăr în ceea ce priveşte discursul public legat de economie, agricultură, domeniul social, acum e invers, 70% e minciună şi 30% sau mai puţin adevăr”.

E clar deci! Nu vă e ruşine şmecheraşilor de duzină? Atât de prost crescut sunteţi încât să vă îmbătaţi cu minciuni şi să mai credeţi că tot poporul e prost şi nu vede realitatea? Nu v-a fost ruşine şmecheraşilor de cartier să vă uitaţi în ochii oamenilor de la spital care ştiu cum stă treaba în realitate? Ori îi credeţi atât de proşti sau vă bazaţi pe faptul că le-ar fi teamă de voi, aleşii naţiei? Care naţie, care aleşi?

Femeile au avut interzis la naştere cât a trecut delegaţia oficială

Sălile de naşteri, sălile de operaţii toate au fost aranjate ca la carte pentru vizita obrzazelor „subţiri”. Interesant este că femeile internate au avut interzis la naşteri până a trecut delegaţia oficială. De parcă acestea puteau comanda ele când să vină nou născutul pe lume! În ce ţară trăim? Vorbim de o maternitate regională unde numărul naşterilor este mare. Sunt femei din toată Moldova care vin la Iaşi să nască şi toate acestea au fost supuse unor chinuri groaznice doar pentru că nişte şmecheraşi ajunşi din greşeală la conducerea ţării şi a comunităţilor, nişte frustraţi, şi-au făcut campanie electorală! Multe cadre medicale, cărora le-a permis programul, au dat bir cu fugiţii din faţa acestor aberaţii, ca să nu le spunem prostii. Le-a fost ruşine să participe la astfel de mascarade. Totuşi vorbim de medici care au învăţat jumătate din viaţă şi sunt nişte valori, vorbim de tot personalul medical care trudeşte din greu pentru semeni. Nu vorbim de nişte beţivi ori asistaţi social care au un singur scop: să obţină rachiul zilnic.

Unde-i democraţia? Unde-i grija pentru oameni, pentru alegători, pentru muritorii de rând? În democraţie, omul este prioritatea oricărui ales. La noi însă primează interesul alesului şi nu al muritorului de rând. Acesta din urmă e prostit mereu să iasă la vot şi, din păcate pentru tot poporul, mulţi se lasă cumpăraţi cu un mic şi-o bere. Rezultatele se văd la orice pas. Până la urmă însă un popor are conducătorii pe care-i merită! (CP)

Leave a Comment