Google

Ora Pământului – Vorona a stins lumina !

Written on:martie 29, 2015
Comments
Add One

vorona ora pamantului netVorona a marcat sâmbătă seara Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, elevii Şcolii Gimnaziale N. Iorga din Poiana, comuna  Vorona s-au alăturat campaniei mondiale ,,Earth Hour’’

Sub coordonarea doamnei profesor de geografie Violeta Cîrneală, a coordonatorului şcolii, Sergiu Dascălu şi a celorlalte cadre didactice, elevii au organizat  o activitate ecologică, având sloganul  campaniei naţionale ,,Dăruieşte naturii din energia ta!’’. Adunaţi în interiorul unei săli de clasă, datorită vremii nefavorabile de afară, participanţii  au stins luminile şi  au aprins lumânărele. În timpul activităţii elevii au prezentat o scenetă, având îndemnul de a proteja mediul. Apoi au oferit si un recital muzical la chitară  interpretând  melodii pe tema activităţii şi nu numai, care s-a prelungit dincolo de intervalul orar stabilit.

Doamna profesoară Violeta Cârneală a explicat istoricul manifestării Ora Pământului:

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane  de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu,  Earth Hour. Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă. Prima ediţie Earth Hour a avut loc în 2007, cu un singur oraş participant – Sydney. În 2015 s-a ajuns la o participare a peste 7000 de oraşe din 162 de ţări şi aproape două miliarde de oameni. Protejarea mediului, gestionarea eficientă a resurselor, acţiunile antropice asupra mediului şi efectele lor  sunt probleme aflate şi pe agenda instituţiilor europene.

Activitatea de la Vorona  a fost desfăşurată  cu sprijinul Centrului Europe Direct Botoşani care a oferit premii şi materiale educaţionale.

În final organizatorii au declarat:

– Elevii şi cadrele didactice implicate în activitate, au dovedit, încă o dată, că grija faţă de mediu  înconjurător trebuie să fie o preocupare  a oamenilor de oriunde, nu numai a locuitorilor din marile metropole ale lumii. (Radu Cajvaneanu-Europe Direct Botosani)

Leave a Comment