Google

Observaţii astronomice în stradă

Written on:iunie 5, 2014
Comments
Add One

Foto Observa+¢ii astronomice +«n strad-â la B+órladSâmbătă 7 iunie 2014, între orele 2130 – 2300, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza observaţii astronomice în stradă. Această activitate se va desfăşura în zona parcului „Victor Ion Popa”, pe trotuarul de pe strada principală (lângă statuia lui Mihai Eminescu). Scopul acestei activităţi este de a promova astronomia în rândul publicului larg.      Trebuie să menţionez că în seara de 7 iunie 2014, planeta Marte va fi în conjuncţie cu Luna              (Luna va fi aparent aproape de planeta Marte). Conjuncţiile sunt fenomene astronomice fară importanţă ştiinţifică, dar sunt un prilej excelent pentru promovarea astronomiei în rândul publicului.

De ceva timp Observatorul Astronomic din Bârlad organizează în mod regulat (în special primăvara şi vara) observaţii astronomice în stradă, în felul acesta, instituţia noastră se numără printre primele din ţară ce organizează astfel de activităţi.

Mai trebuie să precizez că observaţiile astronomice programate pentru data menţionată în acest comunicat se vor desfăşura numai dacă cerul va fi senin! (Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf Planetariu)

Leave a Comment