Google

Oamenii noi în politică duc în paragină comunități întregi

Written on:iulie 27, 2022
Comments
Add One

La granița Uniunii Europene, satul Râșești arată acum de parcă e pustiu. Văd această realitate și oamenii locului. Ce folos?

Pe aici trec sute și chiar mii de străini zilnic. Comuna Drânceni este mare în comparație cu multe alte comunități mici care au 1.300-1.500 de locuitori. Te așteptai ca în comunități mici să fie imposibil de găsit un drum asfaltat, dar situația, iată, este diferită. Sunt comune mari, așezate la drumuri importante care-s lăsate în paragină. Tot aici s-au dezvoltat multe activități private, atât la Râșești cât și-n alte sate ale comunei. Aici sunt celebrele izvoare cu ape tămăduitoare. Au fost folosite dinainte de 1900. Acum stau și acelea în paragină, cu toate că ar aduce venituri considerabile la bugetul local. ~nainte de venirea „omului nou” la conducerea primăriei se vorbea de construcția unui complex lângă izvoare. Acum, dinspre Drânceni, se aud numai vaiete și scandaluri.

Schimbarea regilor bucuria nebunilor, spune o veche vorbă cu tâlc. Iată că la conducerea comunei Drânceni a venit, în 2022, schimbarea. Cel „nou” în politică, aflat acum în fotoliul de primar, face orice altceva, probabil manevre pentru bunăstarea proprie, în afară de buna gospodărire a comunității. Trotuare făcute în urmă cu vreo doi-trei ani sunt acum năpădite de buruieni. Oare pe cine așteaptă primarul să vină pentru a dispune întreținerea trotuarelor și străzilor din comună? Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.

Leave a Comment