Google

Oamenii de știință spun că infectările cu coronavirus vor fi sezoniere

Written on:decembrie 25, 2021
Comments
Add One

La începutul anului viitor, oficialii din domeniul sănătății intenționează să înceapă discuții serioase despre cum ar putea arăta sfârșitul pandemiei și cum vom ști când vom ajunge la acel punct. Statele Unite ale Americii au trecut prin multe valuri de Covid-19 de-a lungul pandemiei, iar acum există îngrijorarea că națiunea ar putea intra într-o nouă creștere, în această iarnă. Oamenii de știință știu ce factori determină o nouă creștere a cazurilor, dar unele creșteri au fost inconsecvente și greu de prevăzut. În cele din urmă, medicii bănuiesc că fluctuațiile de valuri de Covid-19 s-ar putea transforma în timp într-o răceală sezonieră tipică.

„Trăim într-o lume intra-Covid, iar dacă privim într-o lume post-pandemică, cred că ceea ce vom vedea este o infecție endemică, nimic diferit de gripa sezonieră”, afirmă cei mai reputați specialiști.

Unii oameni de știință arată cum comportamentele umane, cum ar fi călătoriile sau petrecerile, alimentează valurile de Covid-19. Aceștia consideră că valurile sunt dovezi clare prin care virusul va deveni în cele din urmă o boală endemică sezonieră, cu mai multe cazuri care apar în lunile reci de iarnă, când temperaturile exterioare scad și oamenii se adună în interior. Alții susțin că valurile sezoniere ale Covid-19 ar putea fi mai complexe, deoarece în timpul pandemiei au existat atât valuri de iarnă așteptate, cât și valuri de vară mai puțin așteptate. „Avem nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege toți factorii care pot lega sezonalitatea de cazuri de Covid-19”, mai spun specialiștii.

Leave a Comment