Google

O Europă coruptă până-n măduva oaselor vorbește de… corupție

Written on:noiembrie 21, 2018
Comments
Add One

Uniunea Europeană practică un șantaj vizibil în raport cu unele țări membre, dar declarativ toate țările membre au drepturi egale.

Hoțul strigă hoții, spune un vechi proverb românesc. Europa se pliază perfect pe această zicală românească. La nivelul Uniunii Europene, chiar la kilometrul zero al democrației europene, adică la Bruxelles, corupția e în floare. Un alt aspect pe care-l vede și un orb este legat de salariile și beneficiile parlamentarilor europeni și a zecilor de mii de înalți funcționari europeni. Așadar, pe lângă faptul că la Bruxelles se fură ca-n codru, cei care bagă mâna toată în banii contribuabililor europeni se dau curați ca lacrima și mai oferă lecții de combatere a corupției. Vin alegerile pentru Parlamentul European. E adevărat. E campanie electorală. Așa minciuni nu găsești însă nici în campania electorală din Rusia, unde practic funcționează un partid unic sau în China comunistă care nici nu vrea să fie numită altfel. Rusia înseamnă Moscova și alte câteva orașe mari, iar în rest totul e ca pe vremea lui Tolstoi. Sunt mii de localități fără curent electric și alte utilități necesare omului în secolul 21.

Revenim la Europa. Recent s-a citit o hârtie în Parlamentul European scrisă, în mare parte, de niște anormali. Prin anii 1993-1995 francezii, nemții și alții de prin Europa cea curată, democrată, urlau că-n România sunt încălcate drepturile romilor. Pe atunci se folosea termenul de țigan, așa cum e de secole. Toți „democrații”și „civilizații” din Europa se dădeau șocați și apoi oripilați când vorbeau de modul cum ar trăi romii în România. Au plecat romii prin Europa și mai acum vreun an sau doi francezii, nemții și alții urlau că romii nu vor să muncească și doar cerșesc sau fură, își fac tabere neautorizate și le nenorocesc civilizația. Unele țări au dat bani ca să scape de romi însă degeaba. Important de remarcat este că nu s-au mai declarat șocați de tratamentul pe care l-ar primi romii în România. Continuare în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei din 21 noiembrie 2018.

Leave a Comment