Google

O clipa de neatentie

Written on:iunie 9, 2014
Comments
Add One

Ape mioritice copyPe 7 iunie, în jurul orei 14.40, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţǎ au fost solicitaţi, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru căutarea unui copil, bǎiat de șașe ani, dispărut în apa râului Bârlad (în dreptul Podului de fier), unde adâncimea apei este de aproximativ patru metri.

Pentru căutarea persoanei dispǎrute, s-a deplasat la faţa locului Detașamentul Bârlad, cu un autocamion de intervenţie, douǎ bǎrci pneumatice și un echipaj SMURD, acţionându-se cu 14 subofiţeri și un ofiţer. Cǎutǎrile s-au fǎcut de-a lungul malurilor, pe o lungime de aproximativ trei kilometri, cu ajutorul cangelor şi ancorelor. Misiunea a fost îngreunată din cauza curenţilor puternici de apă şi a nivelului ridicat al râului, datorită ploilor din ultima perioadă.

În jurul orei 21.30, echipele de căutare au sistat operaţiunea de căutare a persoanei dispărute urmând să se reia în cursul zilei de mâine.

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţǎ „Podul Înalt ” al judeţului Vaslui reamintește populaţiei mǎsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de înec: scǎldatul sǎ se facǎ doar în locurile special amenajate în acest sens; nu vǎ scǎldaţi în rǎuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apǎ unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nǎmoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci; recomandǎm pǎrinţilor sǎ-și supravegheze atent copiii și sǎ nu-i lase niciodatǎ singuri în apǎ.          (Compartimentul Informare şi Relaţii Publice)

Leave a Comment