Google

”Nu sunt bani de pensii? Ia uite ce tun a dat, prin firma mamei, liberalul Dan Valceanu! 39 de miliarde lei vechi!

Written on:iunie 7, 2020
Comments
Add One

O fi la varsta de pensionare mama domnului? O sti cum se traieste cu o pensie sub 1000 de lei, asemenea a doua milioane de varstnici din Romania? Pariez ca nu!”, spune Lia Olguța Vasilescu.

Ludovic Orban a numit drept ”pomeni” alocațiile copiilor, deși o alocație se acordă doar celui care este în viață. După declarațiile scandaloase ale premierului, Guvernul a anunțat, oficial, prin vocea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, că nu va majora alocațiile, așa cum scrie în legea promulgată de Klaus Iohannis și revotată în Parlament, după ce Guvernul a dat o OUG de amânare.

Victor Ponta spune că Guvernul PNL Orban face în 2020-2021 exact ce au făcut Traian Băsescu şi Guvernul PDL în 2009 – 2010! „Taie pensiile (nu este vorba de o majorare, ci de o tăiere / chiar dacă abrogă noua Lege a pensiilor adoptată şi promulgată de preşedintele Iohannis în 2019 – în baza vechii Legi a Pensiilor rămasă în vigoare 263/2010 pensiile oricum trebuiau indexate cu rata inflaţiei (3,8% în 2019) şi jumătate din creşterea salariului mediu brut (13 % în 2019) / indexarea trebuia plătită de la 1 ianuarie (12 luni) – dar Guvernul Orban o face doar de la 1 septembrie (doar 4 luni) = indexarea anuală este de 3,3% mai puţin şi decât inflaţia! Angajament ferm privind un program drastic de <<ajustare fiscală>> imediat după alegerile din decembrie (aşa cum a promis în scris Ministrul de Finanţe Cîţu Agenţiilor de Rating) = măriri de taxe şi impozite (inclusiv TVA) şi reduceri de cheltuieli (tăiere investiţii şi concedieri colective ).

Un gol de finanţare de 53 de miliarde lei (peste 10 miliarde euro) constatat de Comisia Europeană pentru sfârşitul anului 2019 – gol care nu poate fi acoperit direct de pe piaţa financiar bancară (unde am păstrat cu greu ratingul BBB – cu perspectiva negativă – adică ultima treaptă înainte de JUNK) – ci doar prin împrumuturi instituţionale (FMI, BM, CE), evident cu condiţionalităţi”, scrie liderul Pro România pe facebook.

Ponta mai afirmă că de la 1 ianuarie 2021 vine prăpădul galben. „Ca să înţelegeţi – după alegeri (când domnul Iohannis şi domnul Orban speră să păcălească oamenii să voteze PNL) de la 1 ianuarie 2021 vine prăpădul galben (mai rău decât prăpădul portocaliu din 2010). În 2009, alegătorii de dreapta (PDL – PNL) se declarau mulţumiţi de măsurile de austeritate crezând că acestea îi vor afecta doar pe alegătorii de stânga / dar în 2010-2011 exact antreprenorii, IMM şi cei cu profesii liberale au fost cei mai loviţi de creşterile de taxe şi impozite (au ajuns în 2012 să voteze USL ca să aibă din nou măsuri economice şi fiscale cu adevărat liberale)”, mai spune Victor Ponta.

Leave a Comment