Google

Nu ştie sau respectă o strategie greu de înţeles?

Written on:mai 6, 2015
Comments
Add One

iohanisDNA loveşte din toate părţile. Şi loveşte în special baroni, indiferent de culoarea lor politică. Mai nou baronul Moldovei a fost descoperit cu practici mafiote care te fac să râzi dar şi să plângi. Vosganian, Şova şi alţi câţiva ca ei au fost miruiţi de Parlament ca să n-ajungă pe mâna Justiţiei. ANAF, la ordinul direct al premierului Ponta, îi omoară pe cei mici din mediul privat, pentru că rechinii sunt utili în campania electorală ce bate la uşă. Codul Silvic a fost făcut pentru marii hoţi de păduri. Parlamentarii şi-au votat scut împotriva cătuşelor şi mai vor să pună botniţă instituţiilor de presă. Penalii de ei nu vor să mai fie făcuţi de râs cu cătuşele la mâini. Ce dacă au furat, au ameninţat, au spionat, spun parlamentarii, ei sunt aleşi, deci nu trebuie prezentaţi poporului cu „brăţări” la mâini. Atenţie însă că regula e valabilă doar pentru cei de la Putere. Cei din opoziţie pot să fie prezentaţi cu cătuşe la mâini. Taxele şi impozitele cresc atât ca număr cât şi ca valoare. Veniturile românilor de rând scad. Cei care muncesc mai mult pentru a avea mai mult vor fi taxaţi cel mai aspru. Aşa ca să se înveţe minte! De ce lucrează atât şi nu se mulţumesc să trăiască din alocaţiile copiilor şi din ajutoare sociale? Sistemul de sănătate e în moarte clinică, iar cel de învăţământ abia de-şi trage răsuflarea. Problema românilor care lucrează în străinătate şi care nu pot vota şi-s umiliţi la fiecre rundă de alegeri pentru că nu aleg urmaşii, urmaşilor baronilor comunisto-securişti a rămas în aer. Stabilirea unor legi electorale în foavoarea poporului se tot amână până ce se aşterne praful pe tot ce înseamnă iniţiativă bună. Funcţionarii publici, puţinii apărători ai aurului verde al României şi multe alte categorii sociale din această ţărişoară măcinată de corupţie şi golănie la cel mai înalt nivel protestează dar nu-s auziţi nici măcar de presa „liberă şi independentă”.

Toate cele enumerate mai sus reprezintă teme de mare importanţă pentru ţară. Însă „neamţul” de la Cotroceni tace, iar când vorbeşte spune că ţara merge în direcţia bună. O fi o strategie sau e neştiinţă crasă?

Iohanis merge peste mări şi ţări să se relaxeze. Vine de la odihnă şi pleacă în aşa zise vizite de lucru. Cât stă în ţară îşi mai face niscaiva timp de se întâlneşte cu partidele politice pentru a bea o cafea împreună. Că doar totul merge ca pe roate în România. Nu ştie, nu poate sau aplică politica „ascunsă” a fostului preşedinte Emil Constantinescu? Doar tot profesor este. Constantinescu e profesor universitar, iar Iohanis e profesor de liceu.

Deja se conturează curentul împotriva lui Iohanis. Premierului Ponta îi convine deminune această atitudine. El îşi poate salva baronii de la ghilotina Justiţiei şi îşi „asfaltează” drumul spre câştigarea alegerilor din 2016. Că va c-ştiga PSD alegerile de anul viitor parcă n-ar avea importanţă dacă treburile ar merge bine pentru muritorul de rând.

Să vedem cam ce spun simpatizanţii preşedintelui, cei care l-au votat masiv pe Iohanis, nu pentru că ar fi fost vreo personalitate ce i-a cucerit pci pentru că n-au putut şi nu vor putea să voteze vreodată cu Ponta şi PSD. Recent, un copil a spus la o emisiune televizată, adresându-se unui parlamentar PSD, că acest partid e urmaşul Partidului Comunist şi nu are ce căuta la Putere. Nici aşa n-a înţeles ceva preşedintele Iohanis.

Suntem foarte aproape de momentul de maturizare a unui curent de opinie anti-Iohannis. La acest proiect lucrează din greu actualul premier Victor Ponta şi e pe cale să reuşească.
Din cauza raportării ciudate a noului preşedinte la mişcările din politica românească, bolovanul defavorabil a început să se rostogolească. Nu a trecut nici jumătate de an şi fostul primar al Sibiului a pornit pe urmele lui Emil Constantinescu. Tot încercând să nu se asemene cu Traian Băsescu, se pare că a sărit din lac în puţ. De cealaltă parte Victor Ponta aplică o strategie de erodare a „neamţului” de la Cotroceni. În prima fază, a făcut tot ceea ce a aşteptat Iohannis de la el; în faza a doua, i-a luat faţa cu proiecte de natură liberală ca să lase Opoziţia fără muniţie ideologică, iar în faza a treia a trecut la ironizarea subtilă a actualului preşedinte. Victor Ponta a ocupat televiziunile şi în spate se pregăteşte transformarea actualului preşedinte într-un politician irelevant. În acelaşi fel a procedat Ion Iliescu începănd cu 1997, când a observat că are şanse să se întoarcă la putere. E foarte greu de înţeles atitudinea lui Klaus Iohannis care, prin rigiditatea politica afişată, mai degrabă îşi pierde susţinătorii decât să-i ţină aproape. Se dovedeşte încă o dată că tăcerea nu e de aur în cazul politicii româneşti. Şi mai e o problemă. În acest rol de arbitru Klaus Iohannis îşi pierde şi aliaţii politici din interiorul PNL, aceştia părând debusolaţi, fără o agendă clară, în lipsa unei strategii comune Opoziţie-Cotroceni. Dacă actualul preşedinte nu reuşeşte să construiască un proiect politic coerent va contribui semnificativ la îngroparea ţării. Dacă nu îşi va afirma o poziţie fermă în chestiunile vitale pentru România, dacă nu va lua atitudine, nu îşi va crea aliaţi şi nu va avea un discurs coerent în zona politică, riscă să rămână doar cu Dan Mihalache la Cotroceni, vorbind amândoi germana fără accent.
Cam asta e opinia generală acum. În concluzie, Iohanis nu ştie sau are o strategie? (E.L.)

Leave a Comment