Google

Nişte hoţi mai tineri au ajuns după gratii

Written on:decembrie 19, 2015
Comments
Add One

IMG2Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad au reţinut doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 19 ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a doi tineri – P. Bogdan, de 19 ani, din comuna Perieni și G. Răzvan, de 18 ani, din municipiul Bârlad, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, fapte comise pe raza municipiului Bârlad, în perioada 2013-2015.

Astfel, în sarcina lui P. Bogdan au fost reținute 4 infracțiuni de furt calificat, iar în sarcina lui G. Răzvan au fost reținute 3 infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de complicitate la furt calificat.

În luna decembrie 2013, P. Bogdan a sustras componente electrice din incinta unei societăți comerciale de pe strada Palerma din municipiul Bârlad, faptă comisă în complicitate cu G. Răzvan și alți doi minori. Imediat după comiterea faptei, tinerii au fost depistați în flagrant de polițiștii bârlădeni cu bunurile sustrase asupra lor.

În luna ianuarie 2014, P. Bogdan și alți doi minori au sustras un vas de expansiune din incinta unei centrale termice de pe raza localității Bârlad. Și în acest caz, tinerii au fost depistați la scurt timp de polițiștii bârlădeni, prejudiciul fiind recuperat și restituit.

O lună mai târziu, P. Bogdan și G. Răzvan ajutați și de un alt minor au sustras 8 țevi din inox și aluminiu din remorca unui autoturism parcat pe strada Primăverii din municipiul Bârlad.

Tot în luna februarie 2014, G. Răzvan a sustras patru peturi de bere din incinta unei societăți comerciale de pe strada Tecuciului din municipiul Bârlad.

În această luna, P. Bogdan și G. Răzvan au pătruns în incinta unei locuințe și au sustras mai multe bunuri – uși metalice de sobă, arzătoare electrice de aragaz și covoare – în valoare de 1500 lei. Cei doi tineri au fost identificați de polițiști în timp ce încercau să valorifice bunurile sustrase în talciocul din municipiul Bârlad. În ziua de 17.12.2015, P. Bogdan și G. Răzvan au fost reţinuți de poliţiştii bârlădeni pentru o perioadă de 24 ore, iar astăzi au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.

Autoturism „capitonat” cu peste 600 pachete de ţigări de contrabandă

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu lucrători vamali, au descoperit ascunse, în bordul şi portierele unui autoturism, 12.200 de ţigarete pe care un tânăr intenţiona să le introducă ilegal în România.

În data de 18 decembriea.c., în jurul orei 11.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Tudor P., în vârstă de 25 ani, cetăţean din R. Moldova, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bordul şi portierele autoturismului, 12.200 de ţigarete marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 3.660 lei în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Au luat foc de la un burlan      

Zilele trecute, în dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi SAJ s-a primit un apel prin care s-a anunţat producerea unui incendiu la complexul de locuințe sociale din suburbia Gura-Bustii a municipiului Vaslui.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Vaslui, cu două autospeciale de stingere. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o camera de locuit de circa 12 mp, alipită de complexul de locuințe sociale precum şi la o magazie.  Concomitent cu activitățile specifice desfăşurate pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acționat şi pentru limitarea propagării acestuia la întreg complexul social precum şi pentru evacuarea bunurilor din interiorul camerei incendiate, reuşindu-se scoaterea unei butelii înainte ca aceasra să explodeze.

Flăcările au distrus circa 20 mp de acoperiş pe structură din lemn, magazia confecționată din pereți din lemn, două canapele, un aragaz, un televizor precum şi diverse textile aflate în interiorul locuinței. Intervenţia pompierilor a limitat incendiul la nivelul încăperei respective, fără a afecta celelalte 10 camere din complexul social. Totodată s-au degradat: o butelie, elementele de mobilier şi tâmplarie de la camera de locuit precum şi circa 8 mp de acoperiş din țiglă şi asereală de la complexul social

Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a coşului de fum, respectiv burlan metalic.

În urma incendiului nu au existat victime, persoanele aflate în interiorul complexului fiind evacuate.

Portiere dublate cu tigari de contrabanda

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Stanca – I.T.P.F. Iasi, impreuna cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse si nedeclarate, in portierele a doua  autoturisme, 8.560 tigarete de contrabanda.

In data de 16 decembrie a.c., in jurul orei 22.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, judetul Botosani, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, romanca Lacramioara B., in varsta de 24 ani, pasager intr-un autoturism marca Ford, inmatriculat in Romania.

La scurt timp, la acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, si romanca Marta T., in varsta de 31 ani, pasager intr-un autoturism marca Renault, inmatriculat in Romania.

Pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra autoturismelor.

In urma controalelor, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in portierele celor doua autoturisme cantitatea totala de 8.560 tigarete marca „Plugarul”, cu timbru de acciza R. Moldova.

In urma verificarilor, politistii de frontiera au constatat ca Lacramioara B. a mai fost depistata in luna octombrie a acestui an incercand sa introduca ilegal tigari in Romania, prin acelasi Punct de Trecere a Frontierei, fapt pentru care a fost intocmita lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar autoturismul in valoare de 2.000 lei a fost indisponibilizat.

Conform reglementarilor legale in vigoare, a fost luata masura indisponibilizarii tigaretelor, in valoare de aproximativ 1000 lei, iar Marta T. a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei.

Imputernicire falsa descoperita de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Radauti-Prut – I.T.P.F. Iasi au depistat un cetatean R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontiera o imputernicire falsa.

In data de 16 decembrie a.c., in jurul orei 10.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Radauti-Prut, judetul Botosani, in vederea efectuarii formalitatilor de trecere a frontierei, Gheorghe P., cetatean R. Moldova, in varsta de 20 ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz, inmatriculat in Franta.

La controlul de frontiera, barbatul a declarat ca masina este proprietatea fratelui sau si a prezentat o imputernicire, emisa de un expert acreditat pe langa Ambasada Romaniei la Paris, pentru a folosi autoturismul.

In urma verificarilor efectuate politistii de frontiera au constatat ca imputernicirea respectiva nu figureaza ca emisa de expertul francez, aceasta fiind falsa.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

Autoturism fara drept de circulatie in Romania descoperit de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Tutora – I.T.P.F. Iasi au depistat un cetatean roman care a prezentat la controlul de frontiera un certificat care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice fals si o polita de asigurare care nu era valabila.

In ziua de 16 decembrie a.c., in jurul orei 01.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora aflati in exercitarea atributiilor de serviciu au oprit pentru control, pe DJ 249E, un autoturism marca Peugeot 607, inmatriculat in Marea Britanie, condus de cetateanul roman Flavius C., in varsta de 23 de ani, domiciliat pe raza judetului Iasi.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice si a ploitei de asigurare prezentate la control, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare. In urma verificarilor efectuate politistii de frontiera au stabilit ca certificatul care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals, iar autoturismul in cauza nu figureaza ca fiind asigurat.

In legatura cu cele constatate, tanarul a declarat ca nu are cunostinta despre neregularitatile semnalate.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infratiunilor de uz de fals, fals material in inscrisuri oficiale si conducerea unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Documente false prezentate la controlul de frontiera
Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Albita – I.T.P.F. Iasi au depistat un barbat care a prezentat la controlul de frontiera documente false pentru autoturismul pe care il conducea.
In ziua de 16 decembrie a.c., in jurul orei 16.00, in P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control la trecerea frontierei, pe sensul de iesire din tara, conducand un autoturism marca Ford Mondeo, inmatriculat in Bulgaria, cetateanul moldovean Artiom B., in varsta de 32 de ani.
Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea si valabilitatea documentelor autovehiculului, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca certificatul de inmatriculare si talonul pentru inspectie tehnica nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unor documente autentice, acestea fiind false.
Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a fost rugat de un barbat ale carui date de identitate nu le cunoaste, sa transporte autoturismul mai sus mentionat in R. Moldova. Acesta a mai adaugat ca nu are cunostinta despre faptul ca documentele autoturismului sunt false.
Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si conducerea unui autovehicul inmatriculat in  alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Leave a Comment