Google

Negreștiul este fără apă în plină pandemie la temperaturi de peste 30 de grade

Written on:septembrie 7, 2020
Comments are closed

Grija administrației locale pentru locuitorii orașului Negrești din județul Vaslui și satelor aparținătoare se vede acum în plină pandemie, iar termometrele depășesc 30 grade la umbră, chiar dacă e început de toamnă.

Toți primarii din 1990 și până acum au uitat că lacul de acumulare de la Căzănești mai are nevoie să fie decolmatat pentru ca locuitorii orașului Negrești să aibă apă la robinete. Iată că a venit scadența. Când termometrele se ridică la peste 30 grade și când coronavirusul își face de cap, la Negrești se dă apă cu porția. Acesta-i rezultatul bunei gospodăriri a orașului în ultimii 30 de ani. Ce să mai vorbim de drumuri sau alte investiții publice când și apa lipsește de la robinete?

Unii au închis spitalul, alții au tăiat apa, iar cel mai sărac oraș al județului Vaslui este în voia sorții. Interesant este că pe cadavru se bat destui candidați să ocupe fotoliul de primar. Să ne aducem aminte însă că PSD a avut primar, PNL și PDL au avut primari la Negrești și au știut doar să închidă spitalul sau să inventeze „cărămizile ecologice”, pe românește chirpicii. Bani au fost alocați acestui oraș, dar au fost sifonați de pedeliștii primarului „Chirpic” și de liberalii mai știu eu cui.

Fenomenalul ministru al Sănătății, adică Măscuță, a fost alungat recent în șuturi de la Negrești, fiind acuzat de golăniile făcute de colegii lui liberali și pedeliști. Atunci el era departe de masa furăciunilor, dar e aproape acum și oamenii știu de ce l-au alungat în șuturi. Totuși, nesimțirea face casă bună cu politica. PNL are candidat la Negrești, un personaj dubios, pe care a vrut să-l susțină marele ministru Măscuță. A greșit adresa, ca să vorbim elegant, că negreștenii au în minte cine le-a închis spitalul și cine a furat cu sacul bani de la bugetul local. Dacă negreștenii vor sta în case, așa cum e strategia de la centru a liberalilor, atunci se vor trezi cu tata hoților în fruntea Primăriei Negrești. Următorii patru ani vor fi pentru negreșteni mai de coșmar ca până acum sau o perioadă plină de investiții publice dacă vor participa activ la viața comunității. Negreștenii sunt obligați să iasă la vot pentru că altfel vor sta încă patru ani în noroi.

Realizările „mărețe” ale ultimilor 30 de ani se limitează la o amărâtă de aducțiune de gaz metan. Gazul metan însă e doar pentru o mică parte a orașului Negrești și este interzis pentru locuitorii satelor aparținătoare. O amărâtă de căruță de lemne costă la Negrești cât pensia pe o lună sau mai mult. Cum trăiesc acești oameni? La iarnă vor sta în frig pentru că „inteligenții” care acum se bat pentru fotoliul de primar au știut doar să fure din banii alocați orașului cel mai amărât din județ și din zonă. Vom reveni.

Sorry, the comment form is closed at this time.