Google

N-aveam laptop și discotecă dar aveam bibliotecă

Written on:noiembrie 21, 2019
Comments
Add One

OMENIA pleacă de acasă și se cultivă în școală și mai departe în viața socială și profesională. Să fii om înseamnă nu numai să știi ci să faci pentru viitorime ce au făcut înaintașii pentru tine. OMENIA înseamnă să-ți faci un cuib, un copil, să plantezi un pom, adică să lași ceva notabil în urma ta. OMENIA înseamnă să vezi în jur, să te preocupe aproapele, să întorci comunității o parte din ceea ce ți-a oferit.

O manifestare cu un ridicat nivel de OMENIE și cultură s-a derulat recent la Bârlad, la inițiativa celei mai mari organizații a societății civile din Moldova, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Elena Cuza din Bârlad. Organizația neguvernamentală are peste 32.000 de membri de toate vârstele și se implică în toate domeniile vieții sociale. CARP Elena Cuza din Bârlad promovează patriotismul, promovează OMENIA, promovează tradițiile, competiția, dar cel mai mult promovează valorile de ieri și de azi.

„La păr am albit, dar și cu baston doamna tot doamnă rămâne, iar domnul tot galant este”, spunea o doamnă fost cadru didactic.

Greu să întâlnești astăzi oameni inimoși care să se implice voluntar în organizarea unor acțiuni civice educative, care să vorbească despre cea mai înaltă calitate a omul: OMENIA. Sufletul acțiuni a fost nimeni altul decât președintele CARP Elena Cuza Bârlad, magistratul pensionar Mihai Nicolaie.

Un reportaj de suflet citiți în regionalul Informatorul Moldovei, cel mai citit ziar regional din Moldova și din Republica Moldova.

Leave a Comment