Google

N-a avut rabdare la bariera!

Written on:septembrie 28, 2014
Comments
Add One

reparatii strazi btPe 28 septembrie, la ora 09,24, politistii au fost sesizaţi la numărul de urgență 112 despre faptul că un tren care circula pe relația Roman – Buhăiești, la trecerea la nivel cu calea ferată aflată în localitatea Băcești, a acroșat un autovehicul.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii din cadrul Poliției orașului Negrești și Biroului de Poliţie Transporturi Vaslui a rezultat faptul că Z. Dumitru, de 29 ani, din municipiul Roman, județul Neamț, conducea o autoutilitară din direcția Roman către Negrești, iar la trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere, iar autovehiculul a fost acroșat de locomotivă, în partea din spate.

În autovehicul se mai afla un bărbat, în vârstă de 27 ani, din municipiul Roman, care a fost preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru investigații medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că nu a consumat băuturi alcoolice. Acesta nu a suferit vătămări corporale.

Trenul a înregistrat o întârziere de aproximativ 40 de minute.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest accident de circulație.

Poliţiştii atrag atenţia conducătorilor auto asupra respectării regulilor de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată.

Semnalele luminoase şi acustice, barierele sunt foarte importante, rolul lor este de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere. De asemenea, în zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată.

Cele câteva minute cât trebuie să aşteptaţi la barieră şi o asigurare temeinică la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie !

Leave a Comment