S-a terminat cu gluma! O „armată” de muhaiele stă la linia de start electoral și „accidentele” pândesc la orice pas, pentru că boborul care se hrănește cu scandal și parizer pe marginea trotuarului e uituc.

S-a terminat cu gluma! O „armată” de muhaiele stă la linia de start electoral și „accidentele” pândesc la orice pas, pentru că boborul care se hrănește cu scandal și parizer pe marginea trotuarului e uituc.

1 aprilie a trecut demult. Vremea păcălelilor e dusă. Acum se joacă pe „bune” și din păcate mulți șmecheri de duzină, găinari de toate felurile pândesc să ajungă primari. Să presupunem că ditamai capitala țării va alege un băiat de trotuar care vindea ce fura de la restaurantul unde lucra înainte de 1990. Totuși capitala României este simbolul țării în plan extern! Cum i-ar sta primarului general să spargă o ceapă pe trotuar și să invite alături la o felie de parizer un ministru din lumea civilizată? Presa plătită de măscăriciul care-și spune Piedone, tot ăla care fugărea băbuțele de prin piețe că fac evaziune fiscală, asta în varianta oficială, că-n realitate pentru că n-aveau de unde să-i dea șpagă, face „analize” peste „analize”, sondaje și alte porcării numai ca să convingă bucureștenii că individul va fi următorul primar. Cum bucureștenii care ies la vot sunt uituci, mai ales că iarna a trecut, iar vara merge dușul și cu apă rece, e posibil ca un cârciumar, găinar, să ajungă primar la capitală. Sau la fel de rău e foarte posibil să rămână primar stâlpul care-i în funcție. Tot prin presă găsești articole în care se spune că Nicușor Dan ar fi olimpic. În realitate însă, omul a obținut cu indulgență un loc trei la olimipiadă. Unde-i olimpicul? E greu de înțeles cum să-i spui olimpic unuia care a luat un amărât de loc trei la faza națională a unei olimpiade când sunt în România olimpici internaționali, adică tineri foarte bine pregătiți! Pe aceștia cum să-i mai numești dacă Nicușor e olimpic? Presa plătită de el din bani publici o face însă.

Cât despre administrație s-a văzut ce-i în stare să facă! Mai grav de atât e că și cel mai amărât funcționar din lumea civilizată a refuzat să se întâlnească cu „olimpicul” primar. Să mai vorbim de miniștri sau alte persoanlități politice care să vină în vizită la București? Nici vorbă. Au trecut patru ani, în muțenia mutului primar „olimpic” și Bucureștiul a ajuns de râsul curcilor. Încă patru ani cu Nicușor sau cu ăla care-și zice Piedone și Bucureștiul intră în lumea a III-a. Vorbim totuși de București, unde salariul cel mai mic trece de 1.000 euro lunar! Adică oamenii câștigă relativ bine, deci sunt mai greu de prostit, teoretic, pentru că practic sunt mult mai neinformați și mai înapoiați decât locuitorii celui mai depărtat oraș al României. Ori țin nasul pe sus și cred că le știu pe toate, dar s-a dovedit că sunt cam goi la „mansardă”! După ce presa a scris patru ani că Nicușor a dat peste două milioane de euro pe avocați în procese pe care le-a pierdut prin excelență, acum aceeași presă îl dă câștigător în sondajele inventate! În aceste condiții, stai și te întrebi, oare bucureștenii sunt chiori de-a dreptul și surzi? Se vede tocmai de la o poștă cum minte individul, cum știe să facă nimic „olimpicul”, în afară de scandal și procese, iar presa îl dă primar și pentru următorii patru ani. E de-a dreptul jenant.

Dacă în orașul Ștefănești de Botoșani sau la Darabani, alt oraș de la capătul țării, e greu să ai pretenții, la București situația este altfel. Apropo de orașul Ștefănești, acolo e primar un „confrate” de-a lui Nicușor Dan. Unul care a făcut nimic pentru Ștefănești, dar acolo te trezește dimineața vaca bătând cu cornul în geam, deci dacă au greșit localnicii este oarecum explicabil. Primarul de la Ștefănești e la fel de mincinos ca Nicușor, însă repet, vorbim de un oraș de la capătul țării, nicidecum de capitala țării.

Capitala Moldovei alege răul cel mai mic

E pretențios spus capitala Moldovei, că Iașiul e „vai mama lui”, dar istoric și geografic e centrul regiunii. Mai dezvoltat ca oraș din Moldova e Suceava, de fapt e singurul oraș condus de dreapta unde chiar s-au mișcat lucrurile și-n bine și-n rău. Am spus și-n rău că scandalurile din pandemie cu oameni trimiși la muncă în străinătate de firme prietene cu baronul Flutur sunt încă vii în conștiințele oamenilor. Aici însă PSD joacă mână moartă și tot Gheorghe Flutur cu acoliții vor câștiga zona. Revenind la Iași, e bine de spus că s-au ales pe „sprânceană” contracandidații lui Mihai Chirica în așa fel încât să nu-l deranjeze în obținerea unui nou mandat. PSD merge cu fostul prefect, un pui în politica locului, un om care a ieșit în față doar după ce a fost numit într-o funcție publică. Cum să câștige acest cetățean alegerile la Iași, când Mihai Chirica este școlit la „înalte” școli politruce? Chirica are pregătire la fostul baron Gheorghe Nichita pe care l-au scos din fotoliul de primar numai procurorii după ce au avut liber de la „cei de sus”. Altfel și astăzi era primar Gheorghe Nichita cu tot covoarele roșii întinse pe strada une și-a făcut o ditamai viloaia de neam prost.

Cât privește veșnicul candidat, Marius Bodea, acesta e și mai slab, mult mai slab decât candidatul PSD, Bogdan Cojocaru. A fost pus pe linie politică, prin implicarea condamnatului Relu Fenechiu, director la Aeroportul ieșean, acesta fiind singurul său merit. Dacă, prin absurd, presupunem că ajunge primar Marius Bodea, apoi și Iașiul se duce de tot în prăpastie. Mihai Chirica tot mai știe să mai „miște” ceva în Iași, că omul are vechime în administrație. Chiar dacă face și pentru el, adică „închide” ochii la unele treburi mai „pătate”, contra unor „atenții”, face și pentru iași, că de fapt acolo e locul lui de muncă. Altceva mai nimic știe să facă, deci munca lui e de primar. Vom continua prezentarea celor care vor să fie aleși ca să mănânce bani publici degeaba și din salariu (indemnizație) și din șpăgi ca poporul manipulat cu televizorul și facebook-ul să fie mai în cunoțștință de cauză.