Google

Modelul de succes EuroDEMOS prezent la Bruxelles

Written on:octombrie 13, 2019
Comments
Add One

Asociația EuroDEMOS ne-a obișnuit cu implementarea proiectelor sale la cele mai înalte standarde de calitate. Indiferent de domeniul abordat și resursele disponibile echipa de specialiști EuroDEMOS a fost mereu dedicată scopului organizației de a investi cu succes în dezvoltarea comunității.

Începutul lunii octombrie a adus reprezentanții Asociației EuroDEMOS din nou la Bruxelles. De această dată la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor, eveniment organizat de Comisia Europeană în perioada 7- 10 octombrie 2019. Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este un eveniment anual de patru zile în care orașele și regiunile Europei își arată capacitatea de dezvoltare și creare de locuri de muncă, de a implementa politica de coeziune a Uniunii Europene și de a demonstra importanța nivelului local și regional pentru o bună guvernare europeană. De asemenea, este o platformă recunoscută de dialog politic pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie față de importanța regiunilor și orașelor în procesul de elaborare a politicilor UE. Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european.

Succesul proiectului ”Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene” implementat de Asociația EuroDEMOS a atras din nou felicitările Comisiei Europene. Proiectul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul politicii de coeziune a Uniunii Europene. Mai concret, familiarizarea cetățenilor din regiunea de nord-est cu privire la programele și proiectele derulate cu fonduri europene în fiecare comunitate.

Dintre cele mai importante rezultate ale proiectului reținem: formarea unei echipe de 17 tineri specializați ca promotori ai politicii de coeziune; dialogul deschis cu mai mult de 3000 de cetățeni în cadrul celor 28 activități de tip cafenea publică și punct de informare organizate în cele 6 județe ale regiunii de nord-est a României; participarea a 73 de instituții, din toate regiunile țării, la conferițele de specialitate  “EU RO Governance”.

Proiectul EuroDEMOS a fost prezentat la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor în AGORA la sesiunea ”Comunicarea politicii de coeziune în Europa Central-Estică”. Această ediție a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor a înregistrat peste 9000 de participanți, reprezentanți din 70 de țări și aproximativ 200 de jurnaliști. Profilul participanților la evenimentele Săptămânii a fost format din: membri ai Comitetului European al Regiunilor, membri ai Parlamentului European și ai politicienilor naționali, regionali și locali; oficialii europeni, naționali, regionali și locali și experți în domeniul gestionării și evaluării programelor de politică de coeziune; reprezentanți importanți de companii private, de instituții financiare și ai asociațiilor europene și naționale; jurnaliștii mass-mediei europene, naționale, regionale și locale; cercetători, doctoranzi sau studenți de masterat și practicieni în domeniul politicii regionale și urbane europene.

Membrii Asociației EuroDEMOS prin calitatea activităților și rezultatele obținute ajută fiecare cetățean interesat din România să se simtă mândru, fapt întărit și de regăsirea proiectului mai sus menționat în ”Hall of Fame”(”Panoul de Onoare”) al Comisiei Europene.

Leave a Comment