Google

Modă Sustenabilă prin Învățare Interculturală

Written on:martie 22, 2021
Comments
Add One

Training Internațional

Asociația Kasta Morrely implementează trainingul internațional Modă Sustenabilă prin Învățare Interculturală. Trainingul face parte din proiectul european „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală”. Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Parteneri internaționali sunt Organizația Intercultural for All din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia.

Kasta Morrely prin proiectul “Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală” este una dintre cele 6 organizații din România implicate în  proiecte de cooperare culturală în calitate de lider de proiect finanțate de către Programul Europa Creativă al Uniunii Europene în perioada de finanțare 2014 – 2020.

Trainingul Modă Sustenabilă prin Învățare Interculturală are loc în perioada 21 – 28 martie 2021 în format mixt online și față în față în Iași, România.

Trainingul este susținut de o echipă internațională de formatori de la Universitatea Sfax din Tunisia, Organizația Intercultural for All din Portugalia și Asociația Kasta Morrely din România formată din:

  • univ. dr. Amine Haj Taieb, Director de Studii al Institutului Superior de Artă și Meșteșuguri din Sfax, Universitatea din Sfax Tunisia;
  • univ. Dr. Omar Taktak, profesor asociat în design textil la Institutul Superior de Artă și Meșteșuguri din Sfax, Universitatea Sfax din Tunisia;
  • univ. Dr. Souhir Abdelmoula, profesor asociat în design textil  la Institutul Superior de Artă și Meșteșuguri din Sfax, Universitatea Sfax din Tunisia;
  • Alexandre Coutinho, Președinte al Organizației „Intercultural for All” din Portugalia;
  • Ricardo Coutinho, Vice-Președinte al Organizației „Intercultural for All” din Portugalia;
  • Ana Hriscu, Președinte Executiv Asociația Kasta Morrely, Doctor în Etica aplicată domeniului modei și Teatru de modă®;
  • Mihaela Clincu – Director Dezvoltare și Inovare Kasta Morrely.

Trainingul se adresează tinerilor la început de carieră în domenii ale industriilor creative din România, motivați de dezvoltarea profesională prin formare teoretică și aplicativă. Temele principale ale sesiunilor de formare sunt: învățare interculturală, educație nonformală, antreprenoriat creativ, modă sustenabilă, design vestimentar, teatru de modă® și promovarea imaginii.

Sesiunile sunt implementate prin metode formale de transmitere a informației de specialitate și metode non-formale.

Învățarea interculturală, educația pentru modă sustenabilă și artele spectacolului de modă sunt abordate într-un mod complementar pentru dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor necesare adoptării unui stil de viață sustenabil, pentru construcția unei societăți incluzive, coezive și în respect față de mediul înconjurător. Susținerea dezvoltării competențelor tinerilor reprezintă o modalitate practică de a valorifica beneficiile creativității și de a stimula inovația în sectorul industriilor creative.

Kasta Morrely este o asociaţie internaţională culturală, de apărare a drepturilor omului coordonată în totalitate de specialiști multi-calificați, ce militează activ pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii democratice prin promovarea competenţelor și calificărilor în toate domeniile de activitate.

Coordonator proiect, Dr. Ana Hriscu

Doctor în Etica aplicată domeniului modei și Teatru de modă®

Președinte Executiv Asociația Kasta Morrely

Leave a Comment