Google

Minori implicati in accidente rutiere

Written on:ianuarie 7, 2014
Comments
Add One

Barlad imag orasÎn urma a 2 accidente rutiere produse în ziua de 06.01.2014, două minore au suferit vătămări corporale, având nevoie de îngrijiri medicale.

– În ziua de 06.01.2013, B. Fabian, de 21 ani, din comuna Muntenii de Sus, conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui. La un moment dat, a accidentat o minoră de 12 ani, din municipiul Vaslui, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă și fără să se asigure.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost internată cu diagnosticul „fractură humerus drept”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, rezultatul fiind negativ.

– În aceeași zi, o altă minoră, de 15 ani, din comuna Dumești, a suferit vătămări corporale în următoarele împrejurări: în timp ce se deplasa pe marginea dreaptă a drumului comunal dintre localitățile Dumești și Dumeștii Vechi, în jurul orei 23.00, a fost acroșată din spate de o bicicletă, cu care se deplasa B. Iulian, de 19 ani, din aceeași comună. Victima a fost internată cu diagnosticul „contuzie toraco-abdominală și cot”.

La nivelul județului Vaslui, în anul 2013, au fost înregistrate 56 accidente rutiere, produse din vina minorilor, care, fie au traversat strada prin loc nepermis, fie s-au deplasat cu bicicletele în mod neregulamentar. În urma acestor evenimente rutiere, 19 minori au suferit vătămări corporale grave, iar 38 au fost accidentați ușor.  Traversarea neregulamentară a reprezentat principala cauză în  producerea a 32 accidente rutiere în care au fost implicați minori, soldate cu 8 persoane rănite grav și 24 rănite ușor.

Pentru a preveni implicarea copiilor dumneavoastră în accidente de circulaţie, Poliţia recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

– să circule numai pe trotuare și să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor;

– să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;

– acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul;

– să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport si întotdeauna sub supravegherea unui adult;

– să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport public în comun.

Leave a Comment