Google

Mii de pachete de tigari de contrabanda ascunse in caruta, sub vreascuri

Written on:aprilie 9, 2014
Comments
Add One

tigari caruta prut* In cadrul unor actiuni pentru combaterea contrabandei, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, impreuna cu cei din cadrul S.T.P.F Botosani, au depistat si retinut cinci cetateni romani care transportau 6.085 pachete tigari cu timbru de acciza R. Moldova, ascunse in doua atelaje hipo;

* Tigaretele, in valoare de 55.212 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, in cauza fiind efectuate sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda;

* Intr-unul din cazuri, contrabandistii au trecut tigarile peste raul Prut folosindu-se de un fir de nylon, dupa care le-au ascuns in caruta, sub vreascuri.

In data de 08 aprilie 2014, in jurul orei 08.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, impreuna cu politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, actionand in baza unor informatii au declansat o actiune pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu tigari, pe directia localitatii de frontiera Bobulesti.

In jurul orelor 13.15, politistul de frontiera care desfasura o misiune specifica cu autospeciala de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii a observat, in apropierea malului romanesc al raului Prut, un atelaj hipo in care se aflau trei persoane, care se deplasa dinspre frontiera catre localitatea Bobulesti.

Cei trei barbati din atelaj, observand o autospeciala a Politiei de Frontiera, au aruncat din caruta doua colete voluminoase, iar una dintre persoane a sarit din atelaj si s-a ascuns in vegetatia din apropiere.

Celelalte doua persoane s-au deplasat cu viteza spre sat, fiind retinute insa imediat de catre un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti. La scurt timp, politistii de frontiera l-au depistat si retinut si pe al treilea ocupant al atelajului, care era ascuns in vegetatie.

In urma verificarilor specifice a rezultat ca cei trei barbati sunt  Mihai C., de 31 de ani, Dumitru I., de 24 de ani si Vasile B., de 42 de ani, toti domiciliati pe raza judetului Botosani. Cei in cauza  au trecut coletele, care contineau 2500 pachete tigari marca „Ritm Clasic”, in aceeasi zi peste apa raului Prut, din R. Moldova in Romania,  folosind un fir de pescuit de naylon, dupa care le-au incarcat in atelaj cu scopul de a le transporta in localitatea Bobulesti.

In timpul desfasurarii actiunii din zona localitatii Bobulesti, in jurul orei 11.00, alti politisti de frontiera din cadrul acelorasi structuri au declansat o noua actiune pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu tigari pe raza localitatii de frontiera Badiuti.

La aproximativ 2.000 de metri de frontiera de stat catre interiorul teritoriului national, politistii de frontiera au depistat un alt atelaj hipo, incarcat cu vreascuri, in care se aflau doua persoane.

Sub vreascuri, in caruta, au fost descoperite doua colete voluminoase invelite in folie de polietilena de culoare neagra, in care se aflau 3585 pachete tigari marca Plugarul cu timbru de acciza R. Moldova.

In urma verificarilor specifice efectuate si din declaratiile barbatilor politistii de frontiera au stabilit ca cei doi ocupanti ai atelajului hipo, sunt cetatenii romani Marius B., de 27 de ani si Constantin Z., de 24 de ani, ambii din judetul Botosani si au trecut coletele cu tigari peste apa raului Prut, in aceeasi dimineata, dupa care le-au incarcat in caruta si le-au acoperit cu vreascuri, in scopul de a le transporta in localitatea Badiuti.

Cele 6085 pachete de tigari, in valoare de 55.312 lei au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar pe numele celor cinci barbati politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Leave a Comment