Google

Mihai Eminescu nu a fost sărbătorit, Luceafărul poeziei românești nu este pus în valoare

Written on:ianuarie 16, 2018
Comments are closed

Simbolurile naționale, istoria Moldovei și a României, frumusețile patriei care toate pot aduce plus valoare sunt uitate.

Samsung Techwin

Autoritățile locale și județene de prin Moldova au dat bani unor mâzgălitori de hârtie care se autodenumesc scriitori și poeți. Jenant. Occidentalii și multe alte țări din lume au câte una-două personalități, dar le pun în valoare. România are multe personalități de talie mondială dar nu le pune în valoare. Mihai Eminescu poetul fără seamăn, patriotul fără pereche și ziaristul care a ilustrat perfect situația politică a timpurilor sale, dând în vileag trădătorii neamului, Luceafărul poeziei românești și universale nu este un cap de pod pentru România anului de grație 2018. Așa a fost mereu. Niște mâzgălitori de hârtie se întâlnesc între ei, copie pe alții și când vorbesc dar primesc bani mulți de la statul român care ar trebui să promoveze în scop turistic și cultural geniul marelui poet. Botoșaniul a adunat la 15 ianuarie 2018, cică la sărbătoarea marelui poet național, niște neica nimeni care-și scot cărți cu bani publici pentru că au intrări acolo unde trebuie, dar n-a reușit să aducă măcar un turist de leac. Unde să vină turistul? În comuna parlamentarului Gireadă condusă acum de ilustra-i nevastă? Comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a devenit un fel de moșie a familiei Gireadă. Iar Iar stăpânii moșiei nu știu decât să-și umfle conturile în timp ce comunitatea se zbate-n sărăcie. Botoșaniul este unul dintre cele mai sărace județe din România europeană. La Ipoteștii lui Eminescu tragi cu pușca și nu nimerești vreun turist interesat de cultura locului și de tradițiile marilor valori ale României. De ce? Din cauză că niște analfabeți, aflați în război cu valorile naționale pentru că ei abia știu să îngaime trei vorbe citite de pe o hârtie, dar cică fac politică, nu vor să pună în valoare spre dezvoltarea comunităților pe care le conduc vremelnic tradițiile culturale și istoria locurilor. Cine s-a gândit să facă un traseu Eminescu? Turiștii ar putea să meargă pe drumurile bătătorite de marele poet.

Turiștii români și străini ar putea fi plimbați de la Teiul lui Eminescu din Iași, la Ipotești și apoi prin locurile în care a trăit Veronica Micle. E doar un exemplu găsit fără multe căutări.

Se vorbește anul acesta de centenarul Marii Uniri. În afară de acțiuni care să aducă mai multă imagine unor aleși nu se vede pe programul anunțat. La Iași va fi bătălia pe ciolan cu fasole, că e „marcă înregistrată”, iar în rest se vor organiza acțiuni sporadice menite să mai spele niște bani negri în folosul aleșilor din plan local și central. Vom reveni. (B. A. U.)

Sorry, the comment form is closed at this time.