Google

Mesajul președintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Elena Cuza din Bârlad, Mihai Nicolaie, cu ocazia aniversării Nunții de Aur – 2018, în an Centenar

Written on:septembrie 26, 2018
Comments
Add One

În anul Centenarului, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Elena Cuza din Bârlad sărbătorește 177 de cupluri din municipiul Bârlad și de la cele 32 de sucursale, ceîmplinesc 50 de ani de la căsătorie.

Evenimentul este organizat de C.A.R.P. Elena Cuza Bârlad, Protopopiatul Bârlad, Primăriile și Consiliile Locale de pe raza de domiciliu a fiecărui cuplu.

Sărbătorirea Nunții de Aur este deja o tradiție în cadrul asociației noastre, iar organizarea acesteia vine să ducă mai departe o tradiţie minunată, din care comunitatea, în întregul ei, va învăţa, datorită exemplului oferit de dumneavoastră, cele 177 de cupluri, să aducă recunoştinţă şi să înveţe de la cei care au reuşit să ajungă la vârsta de 50 de ani împreună într-o căsnicie.

Dumneavoastră aţi crezut învalorile adevărate ale neamului românesc, iar una dintre aceste valori este FAMILIA.

Fiecare familie are motive suficiente să mulţumească lui Dumnezeu după 50 de ani de căsnicie. Mulţumim pentru viaţa ce ne-a dat-o, pentru sănătatea de care ne-am bucurat, pentru buna înţelegere, pentru copiii din căsnicie, pentru toatere alizările ce le-am avut. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute şi să ne ocrotească în continuare pe cărărilevieţii.

Trăim în recunoştinţă faţă de dumneavoastră, cei care ne-ați demonstrate că se poate. Știm cu toții că împreună este greu, dar este frumos!

Într-o lume zbuciumată de nevoi, modelele de viață au devenit o floare rară, iar lecțiile de character și trăinicie trebuie respectate și transformate în repere ale comunității locale.

O astfel de lecție, poate cea mai grea dintre încercările pe care ni le pune în față viața, este CĂSNICIA, o instituție tot mai amenințată de instabilitatea timpurilor noastre.

Deşi noi astăzi suntem mai stresaţi, plini de probleme, totuşi trebuie să ne gândim că dumneavoastră ați trecut prin mult mai multe încercări și că, în realitate, dumneavoastră ați construit tot ce avem noi astăzi. Cu alte cuvinte, dumneavoastră vă datorăm prezentul.

Dumneavoastră sunteți un exemplu din punct de vedere al educaţiei formării familiale. Să sperăm că şi încontinuare generaţiile care urmează vor veni să sărbătorească 50 de ani de căsătorie.

Știm cu toții că întotdeauna aţi fost și sunteți în continuare generaţia de sacrificiu. Tocmai de aceea, încercăm să vă aducem o oază de bucurie în suflete. Este respectul asociației noastre de pensionari pentru tot ceea ce aţi făcut pentru comunitățile dumneavoastră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Leave a Comment