Google

Mesajul Consiliului Director al Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice – 1 Octombrie –

Written on:septembrie 30, 2020
Comments
Add One

În contextual anului 2020 – ANUL OMAGIAL AL PASTORAȚIEI PĂRINȚILOR ȘI COPIILOR ȘI ANUL COMEMORATIV AL FILANTROPILOR ORTODOCȘI ROMÂNI – luna octombrie are, pentru membrii, simpatizanţii şi susţinătorii noştri, o semnificaţie dublă: sărbătorim Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) şi marcăm al 66-lea an de la  reorganizarea Asociației C.A.R.P. „Elena Cuza” (9 octombrie 1954). E un fapt deosebit că în Sesiunea O.N.U. din februarie 1991 a fost adoptată Rezoluţia 46/1991 privind principiile Naţiunilor Unite pentru Persoanele în Vârstă, destinate a le permite să trăiască mai bine. Acesta e, de fapt, respectul pe care societatea umană îl manifestă faţă de cei care şi-au pus de-a lungul vieţii lor întreaga capacitate de muncă în folosul evoluţiei lumii şi a îmbunătăţirii traiului fiecăruia.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad îşi arată gratitudinea pentru membrii şi nemembrii ei, voluntarii și coloboratorii săi, înţelegând să facă orice efort posibil pentru creşterea nivelului vieţii pentru toţi aceia care şi-au pus puterea de muncă şi inteligenţa în realizarea aspiraţiilor familiilor, dar şi a propăşirii României lor.

Stimaţi membri şi simpatizanţi ai Asociației C.A.R.P. „Elena Cuza”, ca în fiecare an, la 1 Octombrie – Ziua Persoanelor Vârstnice – inimile noastre, ale celor care am trudit o viaţă acolo unde Ţara şi Conducerea ne-au cerut, bat aproape la unison în speranţa unor vremuri mai liniştite, în care să ne creştem, cum ştim mai bine, nepoţii şi strănepoţii, în cultul iubirii de neam şi al respectării pământului lăsat de străbuni. E frumoasă coincidenţa sărbătoririi celor de vârsta a 3-a, darşi a reorganizării Casei care le vine în ajutor.

Asociația C.A.R.Pensionari „Elena Cuza” Bârlad are un program riguros şi serios de a rezolva toate problemele cu care vă confruntaţi zi de zi. Suntem siguri că vom reuşi să ieşim din sfera dificultăţilor care, deocamdată, ne apasă, dar pentru asta e nevoie de participare şi răbdare. Casa Noastră, „Elena Cuza”, e în stare să treacă peste orice obstacol, dumneavoastră convingându-vă deja că avem o conducere pricepută şi fermă, consilieri destoinici, cenzori-referenţi vigilenţi și un personal angajat devotat. Iată de ce, cu prilejul acestor memorabile zile – cinstirea Persoanelor Vârstnice şi Ziua Reorganizării Casei–, vă urăm să găsiţi în dumneavoastră tăria cerută de aplicarea soluţiilor mai dure chiar, românul ştiind să-şi pună şi speranţa în Cel de Sus. După furtună, vine şi vreme bună. Ţara şi Oamenii ei au trecut prin momente şi mai crâncene. Le-au biruit. Vom învinge şi noi, cu condiţia să fim uniţi şi înţelepţi. Şi poate mai toleranţi.

Folosim acest prilej pentru a transmite celor peste 32.000 de membri ai Casei noastre de Ajutor Reciproc, dar şi tuturor pensionarilor şi familiilor lor din Bârlad, din zonele arondate, dar şi celor din toată ţara, un cald salut prietenesc şi încurajator. Adăugăm acestui salut îndemnul frăţesc de a rezista presiunilor sociale ale momentului şi de a găsi în noi înşine resursele fizice şi morale, nu pentru supravieţuire, ci mai ales pentru continuarea idealurilor individuale pe care nu le-am îndeplinit.

Vă dorim sănătate, puţină fericire, împlinirea măcar a unor dorinţe. Nu uitaţi vorba veche: „Cu răbdarea treci marea!”

La mulţi ani, cu bucurie şi spor!

Consiliul Director al Asociației C.A.R.P. „Elena Cuza”, Bârlad

Leave a Comment