Google

Mesajul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad cu ocazia Zilei Armatei Române

Written on:octombrie 22, 2018
Comments
Add One

Sărbătorim Ziua Armatei Române în amintirea momentelor istorice din 1944, când militarii români au eliberat orașul Carei, ultima localitate românească de sub ocupație străină. Iată cum armata are ultimul cuvânt în situațiile de viață și de moarte, iar în mâinile sale stă soarta întregii națiuni. Acțiunile militare au servit încă din 1860 intereselor  țării, apărării păcii și independenței.

Ziua de 25 Octombrie reprezintă  un moment cu valoare de referință, atât pentru cei care poartă cu onoare și mândrie uniforma militară, cât și pentru întregul popor. Este o sărbătoare  a întregii națiuni.

Ziua Armatei Române din acest an are o semnificație aparte, Centenarul Marii Uniri.

Astăzi, armata română are un rol din ce în ce mai complex de îndeplinit pe scena internă, dar și externă a țării. Sentimentul căruia rămâne totuși fidelă, sentiment împărtășit de toți membrii C.A.R.P. ,, Elena Cuza’’, este dragostea de țară.Salutăm eforturile permanente ale militarilor noștri de a ne reprezenta cu mândrie, de a fi un exemplu de disciplină și curaj în tot ceea ce fac.

Asociația noastră, din care fac parte veterani și cadre militare aflate în rezervă și în retragere, luptă pentru dreptul miilor de membri pentru a avea o viață mai bună. Lupta noastră se aseamănă cu cea a soldaților români deoarece este supusă conștiinței naționale, valorilor precum cinstea și adevărul, credinței în Dumnezeu.Nu în ultimul rând mărturisim că privim la această instituție ca la un exemplu de onoare și profesionalism care alimentează munca noastră de zi cu zi.

Avem datoria să ne înclinăm în fața sacrificiilor și faptelor de arme ale eroilor și să le aducem un pios omagiu peste timp.

LA MULȚI ANI TUTUROR MILITARILOR ROMÂNI!

„GLORIE ARMATEI ROMÂNE!”

Președinte,

Magistrat pensionar Mihai Nicolaie

Leave a Comment