Google

Mesajul Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ,,Elena Cuza’’ din Bârlad cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României

Written on:noiembrie 28, 2019
Comments
Add One

Ziua Națională a României marchează realizarea idealului întregului neam, dobândirea independenței și integrității geografice și politice, sub semnul cărora a stat credința și speranța întregului popor că doar unit își poate exprima identitatea. Românii nu trebuie să uite că acest ideal a fost împlinit cu prețul vieții  generațiilor trecute, că libertatea de care ne bucurăm astăzi trebuie prețuită mai mult decât o facem, deoarece sângele strămoșilor noștri a fost vărsat pentru ca în prezent să avem parte de pace și independență.

Conștiința națională ce a dus la dorința de unire  a fost rezultatul valorilor morale, al tradițiilor și al  principiilor împărtășite de toți românii, indiferent de regiunea în care se aflau, de libertatea sau lipsa ei în exprimarea acestor aspecte ale identității proprii.

Pentru societatea actuală, ziua de 1 decembrie ar trebui să fie prilejul revigorării patriotice. Conștiința națională, amorțită de influențe externe și elemente ce distrag atenția de la esența realității, are nevoie de imboldul oamenilor care nu și-au uitat istoria, nu și-au uitat rădăcinile și în special nu au uitat care este adevăratul potențial al acestui popor în care Dumnezeu a sădit o putere lăuntrică incontestabilă.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ,,Elena Cuza’’ din Bârlad, prin Consiliul Director și Președintele magistrat pensionar Nicolaie Mihai, îndeamnă toți românii să privească la zestrea lăsată de generațiile anterioare, să se inspire din viziunea acestora și să participe necontenit la dezvoltarea unei Românii de care să fim mândri.

La mulți ani tuturor celor care poartă România în suflet, fie că se află în țară sau în afara granițelor!

Leave a Comment