Astăzi, joi, 28 septembrie 2023, într-un loc binecuvântat – Biserica „Sfântul Ilie” din Bârlad – vom aduce o recunoaștere publică specială din partea Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza”, Primăriei și Consiliului Local Bârlad, Episcopiei Hușilor, inclusiv a Protopopiatului Bârlad, cuplurilor care au trăit și s-au iubit împreună de-a lungul unei jumătăți de secol, sărbătorind un număr de 65 de cupluri din municipiul Bârlad și 33 de cupluri de la sucursalele din teritoriu, care în acest an celebrează „Nunta de aur”,  dar și pentru a mulțumi lui Dumnezeu și a ne arăta recunoștința față de Cel care pe toate le împlinește și care binecuvântează tot lucrul cel bun și folositor pentru mântuirea omului.

         Pe toți cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie, cu urcușurile și coborâșurile pe care aceștia le-au presupus, îi felicităm și îi aplaudăm – sunt pentru noi toți o sursă de inspirație, speranță și credință în mai bine!

         Scopul suprem al căsniciei este mântuirea reciprocă. Toți cei care își sărbătoresc a 50-a aniversare a nunții la Biserica „Sfântul Ilie”, și-au dovedit iubirea, curajul și răbdarea. Acest moment este cu atât mai important cu cât căsătoria este nu doar un acord recunoscut de legile societății, ci cu mult mai presus decât aceasta – este Taina lui Dumnezeu – o  taină cu valoare veșnică: unindu-ne cu persoana iubită, ne unim în același timp cu Dumnezeu.

         Spunea cineva că într-o căsnicie, ca aceasta să reziste, trebuie neapărat să fie prezente nu două, ci trei persoane: soțul, soția și Hristos! El este pacea, iubirea, blândețea, răbdarea, curajul, smerenia și speranța noastră, putința noastră reală de a reuși. Pe Dânsul îl rugăm și astăzi – așa cum ar fi trebuit în tot timpul și locul să o facem – să vegheze necontenit asupra căsniciei dumneavoastră, celor care veți fi sărbătoriți, a copiilor și nepoților dumneavoastră și a noastră a tuturor, conducându-ne necontenit către gândul cel bun și către toată fapta cea mântuitoare. Domnul să vă dăruiască în continuare ani frumoși și binecuvântați, bucurie, lumină și pace în casele dumneavoastră și mântuirea sufletelor noastre! Amin. La mulți ani!

Magistrat (Pens.) Nicolaie MIHAI, Președintele Asociației C.A.R. Pensionari „Elena Cuza” Bârlad