Google

Mereu se reinventează roata în sistemul de învățământ românesc

Written on:noiembrie 21, 2018
Comments
Add One

Cu schimbări în fiecare an și chiar de mai multe ori pe an, în funcție de schimbarea miniștrilor, învățământul românesc este distrus, iar viitorul României se află într-un pericol nemaiîntâlnit.

Un copil de clasa întâi este obligat să învețe scrierea cu litere de tipar, apoi scrie cu litere de mână după care le amestecă și nu mai știe săracul ce a învățat. Mai mult de atât, un copil de clasa întâi are mai multe manuale, redenumite, pentru că e antidemocratic să spui abecedar și aritmetică, decât avea cândva un copil în clasa a patra. Acel sistem avea o scară a valorilor, profesorul avea responsabilități, iar elevul învăța măcar noțiunile de bază, după care făcea o meserie sau învăța în continuare. Atacul asupra tinerei generații, asupra viitorului României este orchestrat bine și astfel mulți copii sunt sacrificați de sistem. În clasa întâi se fac acum probleme de clasa a treia. Abecedarul se numește manual de comunicare. Păi care-i comunicarea când copilul nu știe să scrie și să citească?

Sistemul de învățământ este acaparat de cei care au transformat manualele școlare într-o afacere. Nu sunt de condamnat cei care câștigă bani tipărind manuale, ci miniștrii și cadrele didactice, alături de părinții care „înghit” pe nemestecate cam tot ce li se pune în față. Părinții sunt de condamnat pentru că se uită la cum se îmbracă nu știu ce parașută și nu se informează cu privire la drepturile pe care le au și nu intervin concret în educația propriilor copii. E mai ușor să stai pe facebook sau să te lași spălat pe creier de televizor decât să lupți pentru formarea corectă a copilului. Fiind nepregătiți dar în ton cu moda părinții vin cu niște solicitări la școală de te doare capul. Totodată, ca să fie mai în față copilul său, părintele mai dă câte o atenție pe ici pe acolo, îi cumpără mașină scumpă odraslei, bijuterii și telefoane performante. Acesta-i, din păcate, sistemul de învățământ românesc în anul de grație 2018. Continuare în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei din 28 decembrie 2018.

Leave a Comment