Google

Mașinile diesel nu mai sunt la mare căutare

Written on:mai 7, 2019
Comments
Add One

Depopularizarea motorizării diesel reprezintă deja un subiect de discuție îndelung dezbătut în lumea auto, cifrele înregistrate în ultima perioadă arătând că situația se înrăutățește de la lună la lună. La începuturi, motorizarea diesel a fost prezentată ca o salvare pentru posesorii de autovehicule, pentru că aducea mai multe avantaje. Motorina era mult mai ieftină, iar consumul este mai redus la un motor diesel. ~n aceste condiții, nu a durat mult până ce mașinile diesel au ajuns la modă.

Ceea ce nu s-a adus în discuție a fost gradul de emisii extrem de ridicat cu care veneau la pachet aceste motorizări diesel. Chiar dacă în urmă cu mai bine de 15 ani nu vorbea mai nimeni despre problema poluării și despre încălzirea globală, iată că omenirea se confruntă astăzi cu această problemă extrem de delicată. Specialiștii spun că e o problemă care pune în pericol viitorul planetei, aceasta urmând să se transforme radical în cazul în care nimeni nu intervine în acest sens. Gradul ridicat de emisii de dioxid de carbon al mașinilor diesel a fost dovedit în cele din urmă, efectele negative provocate de această motorizare fiind cunoscute acum de oricine.

Scandalul Dieselgate a adus în prim plan discuția legată de emisiile din ce în ce mai ridicate ale mașinilor echipate cu motorizări diesel. Chiar dacă cei de la Volkswagen au reușit să treacă peste tot acest scandal, se pare că industria diesel nu mai este la fel. Mai mult decât atât, astăzi s-a ajuns să se vorbească inclusiv despre sfârșitul unei ere, specialiștii fiind de părere că industria diesel nu mai are vreo șansă de revitalizare.

Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei, singurul ziar din Moldova care apare în toate județele Moldovei și-n Republica Moldova.

Leave a Comment