Recent, la Iași s-a derulat o manifestare plină de emoție, foarte importantă în educația copiilor. Winter Grand Ball a adus în concurs, pe cocheta scenă a Casei de Cultură a Studenților din capitala Moldovei, zeci de formații de amatori și profesioniști, din Moldova și din Republica Moldova. De remarcat că moldovenii de peste Prut au avut o prezență semnificativă în competiție. Au venit mulți dansatori din Republica Moldova, ceea ce arată că frumusețea dansului este prezentă peste Prut. La fel ca și pe celălalt mal al Prutului.

Făcând o paranteză spunem că statul plătește mulți bani pentru educația generațiilor viitoare. În toate orașele mai mari sunt Palate ale Copiilor întreținute cu bani de la bugetul statului. Aceste instituții cheltuie banii și cam atât. Profesorii angajați de stat la Palatele Copiilor au salarii consistente. La ce bun însă? Despre activitatea ce se desfășoară acolo e cam greu de aflat. „Dacă au câte 2-3 copii într-o grupă, iar în rest așteaptă să primească salariile, care-s destul de mari în raport cu munca depusă”, ne spunea mai demult directorul unei biblioteci județene care a organizat și organizează în continuare ateliere unde vin zeci de copii. Angajații bibliotecii fac muncă voluntară în beneficiul copiilor. Asta arată că statul investește în dezvoltarea copiilor, dar ce folos că investițiile sunt urmărite deloc și sunt lăsate la îndemâna unor profesori sau instructori care își urmăresc doar interesele proprii?

Trecând peste acest aspect, astăzi ilustrăm un tablou aproape Dumnezeiesc. Sute de copii și adolescenți s-au adunat la Winter Grand Ball, manifestare derulată la Casa Studenților din Iași. Mediul privat a luat locul cu succes statului în educarea copiilor, contribuind activ la dezvoltarea lor pentru viitor. La Marele bal de iarnă din capitala Moldovei, așa cum spuneam, au participat foarte multe formații și dansatori, copii și adolescenți. O prezență aparte am remarcat. De la Vaslui, Școala de Dans Happy Steps a avut mai mulți copii dansatori și formații care au intrat în concurs. Încă se mai spune că Vasluiul este polul sărăciei! Mai important de atât e că dansatorii și formațiile de la Școala de Dans Happy Steps Vaslui au fost pe podium la grupele de vârstă la care au participat. Evoluția pe scenă a copiilor de la Vaslui a arătat că la Școala de Dans Happy Steps se muncește cu dăruire și pasiune. Merită felicitările tuturor acești minunați copii care sunt educați în spiritul competiției, în spirit de învingător. Este o muncă deosebită, să lucrezi cu materialul brut, dar profesoara de dans Loredana, cum i se spune, pare a fi neobosită. Felicitări tuturor pentru că doar așa cresc frumos generațiile de mâine. Citiți un reportaj în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.