Google

Mai e un pic până la marele nimic

Written on:august 21, 2018
Comments
Add One

Trădători au fost și mai sunt încă. Mulți boieri ai timpurilor apuse au vândut pentru bunăstarea proprie țărișoarele române. Au trecut comuniștii care au reușit să adune în ograda României bogății destule. Au venit democrații lui Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohanis care au vândut pe doi lei cu gaură truda românilor și bogățiile de Dumnezeu lăsate pe aceste meleaguri. România e bogată dar poporul n-are de unde alege în frunte lideri patrioți. Cederiștii lui Constantinescu, având țărăniștii vârf de lance, au trecut ca hunii prin România furând sau incendiind totul în jur. Convenția Democrată se arăta ca o alternativă a partidului moșit de Iliescu. S-a dovedit însă că strânsura de ocazie numită CDR a fost mai rea decât ciuma pentru România așa zis democrată. A revenit Iliescu și partidul său. Văzând că românii au suportat să fie furați de cederiștii „intelectualului” Constantinescu, oamenii lui Iliescu au continuat politica de jaf. Tot ce era de stat a ajuns în mâinile „băieților deștepți”. A venit apoi Băsescu cu armata lui cică de dreapta. Jaful a continuat.

Ajungem în prezent. Cineva nu mai vrea ca bogățiile de Dumnezeu lăsate pe aceste meleaguri să fie date gratis și încearcă să impună anumite reguli ca într-o țară cât de cât normală. Cine se opune cel mai strașnic? Președintele României. Iohanis nu vrea ca rezervele de gaz și petrol ale României să aducă niscaiva bogăție și pentru muritorul de rând. Protestantul Iohanis n-ajungea președinte al României nici într-o sută de ani dacă avea un contracandidat serios. De unde să-l iei însă? Legea care prevede stabilirea unor plăți mai normale către statul român din partea companiilor care fac profituri uriașe exploatând bogății naturale este contestată și întârziată chiar de cel care ar trebui să lupte pentru interesele românilor. Ce poți cere însă unuia care a „învârtit” câteva case prin Sibiu ca să se îmbogățească? Ce treabă are Iohanis cu România?

Se apropie alegerile prezidențiale. Iohanis mai vrea un mandat pentru că nu și-a terminat misiunea primită de la stăpânii care l-au ajutat să devină președinte în 2016. Iohanis orchestrează tot felul de mizerii cu ajutorul unor organizații internaționale care apără drepturile celor ce iau pe degeaba rezervele naturale din România. Arătam într-o ediție trecută a regionalului nostru că gazul natural se scumpește fără motiv. Oameni buni, românii plătesc pentru gaze naturale și combustibili mai mult sau cel puțin la fel ca ungurii, polonezii, nemții, austriecii și alții din Europa care nu au rezerve naturale. De la începutul anului și până acum gazele și combustibilii s-au scumpit mult, în raport cu veniturile populației, fără vreun motiv. Iar președintele Iohanis nu-i de acord cu legea care pune străinii, ce exploatează gazele naturale românești, să plătească puțin mai mult statului român. Alte țări taxează cu până la 70% veniturile obținute din exploatarea rezervelor naturale, în timp ce România nu ia decât praful de pe tobă. Ce ar însemna un miliard de dolari în plus la bugetul de stat? Poate câteva drumuri mai bune, dar președintele Iohanis nu vrea. Nu e singurul, sunt și alți trădători care doresc doar îmbogățirea proprie, dar e primul om în stat și de aceea îi repetăm numele. Niște străini obțin aproape un miliard euro profit din bogățiile naturale ale României și dau statului român aproape 100 milioane euro. Abia aceasta este o temă de protest. Continuare în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 22 august 2018.

Leave a Comment