Google

Magia iernii, o explozie de culoare și fumusețe

Written on:decembrie 16, 2019
Comments
Add One

Comunitatea trăiește în special prin copii și tineri de valoare. Cine stimulează generațiile tinere asigură viitorul comunității. Administrația locală vasluiană este pe un loc fruntaș în zonă și-n țară prin promovarea copiilor și tinerilor talentați. Olimpicii vasluieni au fost premiați pe 6 decembrie de Sfântul Nicolae, într-un cadru festiv, de Primăria Vaslui, iar acum a venit rândul celor mai mici talente să primească recunoașterea comunității în care trăiesc.

Inocență, emoții, frumusețe, culoare, aromă de sărbători, acestea au fost ingredientele unei manifestări deosebite care se transformă în tradiție la Vaslui. Magia iernii a reunit în jurul bradului și culorilor zeci de copii care au fost premiați pentru încercările lor artistice. Peste 250 de copii și profesorii îndrumători au fost premiați de Primăria Vaslui pentru lucrările expuse. Magia iernii a fost cântată în versuri, dezgheață inimi și adună comunitatea oricât de mică sau mare ar fi în jurul a ceea ce are mai bun. Foaierul Primăriei Vaslui a răsunat de bucuria copiilor, bogăția cea mai de preț a unei comunități, în pragul sărbătorilor de iarnă, la o manifestare de excepție.

Preșcolari, elevi de gimnaziu și de liceu toți au expus lucrările lor pentru a fi privite și apreciate de comunitate. Iar administrația locală vasluiană condusă bine de inginerul Vasile Pavăl a premiat cele mai bune lucrări dând astfel un imbold copiilor să se exprime în culoare. Este o inițiativă de apreciat pentru că numai așa comunitatea își crește sănătos copiii.

Am reținut lucrarea elevului Vlad Piseru din clasa a IV-a, un copil pasionat de frumusețea culorilor puse într-o anumită ordine pe pânză ori pe hârtie. Toate lucrările însă au valoare exprimând bucuria autorilor la venirea iernii. Magia iernii a fost așadar ilustrată în imagini și fiecare lucrare arăta privitorului trăirile copilului. Magia iernii văzută prin ochi de copil este deosebită, greu de exprimat în cuvinte. Felicitări tuturor participanților și organizatorilor pentru bucuria și recunoașterea oferită copiilor. Astfel de manifestări arată că așezările Moldovei sunt vii și au viitor.

Pe 14 decembrie, dacă tot e luna cadourilor, Primăria Vaslui a făcut un dar deosebit copiilor și tinerilor din Vaslui. E vorba de patinoarul deschis în Parcul Copou. Iar pe 15 decembrie, în Centrul Civic al Vasluiului s-a deschis Târgul de Crăciun. Acum se merită a spune că Vasluiul mult hulit sau luat în derâdere de unii se află înaintea altor localități cu pretenții de capitale culturale. Frumusețea manifestărilor culturale și tradiționale întrece orașe mai mari „cu pretenții”, iar dezvoltarea orașului Vaslui continuă într-un ritm susținut.

Leave a Comment