Google

Luptă pentru Basarabia…

Written on:octombrie 26, 2016
Comments
Add One

Cu intenţie sau nu militanţii pentru unirea Basarabiei cu România şi jandarmii români au făcut jocul socialiştilor de dincolo de Prut.

manifestatie-unire-chisinauCare luptă? Care Basarabie? Câteva mii de oameni au manifestat în celebra Piaţă a universităţii din Bucureşti pentru unirea Basarabiei cu România. În presa centrală au fost publicate documente ţinute până acum la secret din care se vede clar că marile puteri ale lumii nu au fost împotriva reunirii Basarabiei cu România în 1990. Cel care a fost împotriva acestui act, reparator să-i spunem, se numeşte Ion Iliescu. De ce vin acum protestele? În Basarabia sunt alegeri pentru preşedinţia ţării. După mulţi ani, preşedintele micuţei republici va fi ales de cetăţeni. Un politician obscur care cochetează cu Rusia lui Putin, şi-a centrat campania electorală pe afişe în care este ilustrat în compania ţarului Putin. Ascensiunea acestui politician care a plecat din partidul comuniştilor s-a bazat în special pe această imagine. Acum are şanse reale de a câştiga prin vot direct preşedinţia Republicii Moldova. Ce va face ca preşedinte e greu de spus, pentru că Puţin nu poate avea grijă de Crimeea darămite să mai sprijine Basarabia. În penultima zi a lunii octombrie basarabenii sunt chemaţi să aleagă preşedintele. Celălalt competitor are în spate grupuri de interese conduse de „europeanul” Vlad Plahotniuc, deci e greu de crezut că oamenii îl vor alege. Dar cetăţeanul merge din sat în sat şi cumpără voturi. Aşa că nu se ştie de unde sare votul care va decide viitorul preşedinte al Republicii Moldova.

Revenind la manifestaţia de la Bucureşti, autorii sunt şi ei cel puţin ciudaţi. Au organizat manifestaţii în preajma unui eveniment capital pentru Basarabia şi au încercat să oblige politicienii români, dar în special pe actualul prim ministru, despre care e greu de crezut că va conduce un guvern şi după decembrie, să declare unirea Basarabiei cu România drept proiect de ţară. E absurd dacă nu există alte interese în spatele acestor manifestaţii. Încercările cetăţeanului, care conduce organizaţia ce patronează manifestaţiile aşa zis unioniste, de a sparge cordonul de jandarmi au arătat clar că la Bucureşti s-a jucat o piesă de teatru de proastă calitate. Ce a încercat acel cetăţean să arate făcând scandal? Pe de altă parte, reacţia jandarmilor a fost la nivelul piesei de teatru. Din toate acestea câştigă Igor Dodon, liderul socialiştilor, care deţine acum destulă muniţie electorală. Ce va fi după? Penalii din cele două ţări, numiţi politicieni, îşi vor continua „afacerile”, iar poporul… Dumnezeu cu mila!

A dispărut patriotismul şi a înflorit hoţia

În urmă cu aproape 100 de ani erau bărbaţi de stat în România şi-n Basarabia. Poporul era mult mai raţional şi mai conştient de nevoile sale. Acum, politicienii se ocupă să fure statul, adică pe cei mulţi, iar poporul a luat-o la goană spre alte zări. A dispărut patriotismul. Unioniştii sunt patrioţi? Da de unde! Şi liderul acelei organizaţii are alte interese decât realipirea Basarabiei la Patria Mamă. De-a lungul istoriei, Basarabia a trecut dintr-o „mână” în alta şi în final se spune că-şi hotărăşte singură destinul. Minciuni. Acum Basarabia este sub aripa ruşilor, dar mai grav de atât e sub ocupaţia mafioţilor. Băncile au fost furate, pământurile la fel, majoritatea basarabenilor şi-au făcut acte româneşti pentru a putea să lucreze în Europa, iar cei care au mai rămas în ţară trăiesc în cea mai cruntă sărăcie. Hoţia la vârf a fost regulă de 26 de ani şi-n Basarabia, la fel ca-n România. Liderul partidului comuniştilor s-a îmbogăţit cât a fost la putere, proeuropenii s-au îmbogăţit cât au fost la putere şi micuţa provincie românească sărăceşte. A dispărut, oameni buni, patriotismul! A înflorit hoţia la nivel înalt! Şi despre ce proiect de ţară vorbim? Vom reveni. (B.A.U.)

Leave a Comment